03 / 05 / 2024

Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım

Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım

Edebiyatta Mimarlık kitabının tanıtımı kapsamında, 25 Ekim Salı akşamı Yapı-Endüstri Merkezi Fulya sahnesinde “Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

İslam Memiş altın için alım fırsatını açıkladı! Altın almayı düşünenler telaffuz edilen bu rakama dikkat! 

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında düşüş başlayınca pek çok kişi de altının alım fırsatı verip vermediğini merak etmeye başladı. Peki altın alım fırsatı veriyor mu? İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in konu ile ilgili açıklamaları...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

Vakıfbank tam 1.985 memur alacak! Vakıfbank personel alımı detayları tek tek açıklandı! Hemen bakın!

İş arayanların iş ilanlarını yakından takip ettiği Vakıfbank tarafından toplamda 1.985 memur alımının yapılacağının açıklanmasından sonra konu ile ilgili detaylar da araştırılmaya başlandı.

GSB'den 1453 sözleşmeli personel alımı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı konu ile ilgili açıklamada 1453 personel alımı yapacağını duyurdu. Peki GSB personel alımı başvurusu nasıl yapılacak ve başvurular ne zaman...

2023 Kardemir işçi alımında son dakika! Kardemir 600 işçi alımı Ağustos 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın!

2023 Kardemir işçi alımında son dakika... Kardemir 600 işçi alımı Ağustos 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte konu ile ilgili detaylar...

Ulusal Hububat Konseyi açıkladı: TMO buğday alım fiyatlarında üreticiyi, sanayiciyi, tüketiciyi gözetecektir!

UHK Yönetim Kurulu Başkanı Taşpınar, ilkbahar aylarının yağışlı geçiyor olmasının rekolte beklentisine olumlu yansıdığına dikkat çekerek, TMO buğday alım fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tam 2 bin işçi alımı yapacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde yapılacak alımlar ile ilgili ayrıntılar başvuru yapacak adaylar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Konu ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

OGM tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Bu tarihleri sakın ama sakın kaçırmayın! 

İş arayan pek çok kişinin beklediği müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Orman Genel Müdürlüğünün tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapılacağı belirtildi...Bu tarihleri sakın ama sakın kaçırmayın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fındık alım fiyatı açıklaması Fındığın kilosu kaç lira?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada fındık alım fiyatını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada kabuklu fındığın ortalamasının 54 lira olarak belirlendiğini duyurdu. 

Çiftçiye belediyeden alım desteği müjdesi! Paralar 2 iş gününde hesaplara yatacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Halk Ekmek (İHE) yerli üreticiye destek olmak amacıyla İstanbullu çiftçilerden buğday alımı gerçekleştirecek. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Deck Mimarlık Proje Ve Yat Alımı Satımı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deck Mimarlık Proje Ve Yat Alımı Satımı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Avci tarafından kuruldu.

Nera Grup Mimarlık İnşaat Oto Alım Satım Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Nera Grup Mimarlık İnşaat Oto Alım Satım Kiralama Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali İnal tarafından kuruldu.

Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım Haberi

Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım

Mimarlık, iç mimarlık, mühendislik, şehircilik, kentleşme, endüstri ürünleri tasarımı, peyzaj tasarımı, arkeoloji, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın’ın yeni kitabı Edebiyatta Mimarlık raflardaki yerini aldı. Mimar, akademisyen, sanatçı ve felsefecilerden oluşan 55 önemli ismin yazılarıyla katkıda bulunduğu kitabın tanıtımı kapsamında; 25 Ekim Salı akşamı Yapı-Endüstri Merkezi Fulya sahnesinde “Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Hikmet Temel Akarsu moderatörlüğündeki söyleşi; ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Celal Abdi Güzer, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sema Sandalcı ve Mimar, Yazar Yücel Gürsel’in katılımıyla gerçekleşti. Mimarların, tasarımcıların ve öğrencilerin yüksek katılım gösterdiği söyleşide mimarlığın edebiyatla ilişkisi masaya yatırıldı.


“İstanbul’u anlatan şairleri okumadan bu şehre çivi bile çakılmasın!”

Binin üzerinde kitabı...