17 / 05 / 2024

edirne Darüşşifası hizmete açıldı mı

edirne Darüşşifası hizmete açıldı mı

Edirne’de, 1484 yılında Sultan II. Bayezit tarafından yaptırılan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası, bir buçuk yıl süren yenileme çalışmalarının ardından yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

TOKİ Edirne projesi için yeni ihale tarihi belli oldu!

Dar ve orta gelirli aileleri uygun ödeme koşulları ile konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Edirne projesinin de yeni ihale tarihini açıkladı. TOKİ Edirne projesinde 156 adet konut yer alacak.

TOKİ Edirne Hadımağa 221 konut ihalesi yarın!

Dar gelirli aileleri düşük peşinatlarla konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne Hadımağa projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Edirne Hadımağa projesi için düğmeye bastı!

Dar gelirli ailelerin yüzünü güldüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne projesi için düğmeye bastı.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Spor Salonu hizmete ne zaman açılacak?

Edirne Spor Salonu'nun ne zaman hizmete açılacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tavuk Dünyası Üsküdar'daki 2. restoranını Nevçarşı AVM’de açtı!

Tavuk Dünyası, İstanbul Anadolu Yakası’ndaki restoranlarına bir yenisini daha ekledi. Üsküdar’daki ikinci restoranını Nevçarşı AVM’de hizmete sundu.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te açılıyor!

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te tam kapasite olarak hizmete açılacak...

Edirne'deki tarihi çarşılar kapatıldı!

Edirne'de bulunan tarihi çarşılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hizmete kapatıldı.

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Edirne Uzunköprü'de tapular 9 Ocak'ta dağıtılacak!

Edirne Uzunköprü Belediyesi tarafından daha önce 3 Ocak 2019 Perşembe günü yapılacağı açıklanan dar gelirli vatandaşlara yönelik toplu dağıtım töreni hava muhalefeti nedeniyle 9 Ocak Çarşamba günü saat 15.00 tarihine ertelendi.

Üsküdar'da çağdaş belediyeciliğin yeni örnekleri hizmete açıldı!

İstanbul Üsküdar dün Başkan Erdoğan'ın açılışını yaptığı çok sayıda esere kavuştu. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in deyimiyle "Üsküdar'ı geleceğe taşıyacak" eserler, çağdaş belediyeciliğin yeni örnekleri hizmete açıldı..

edirne Darüşşifası hizmete açıldı mı Haberi

edirne Darüşşifası hizmete açıldı mı

Külliye, Sultan II. Bayezit tarafından, 1484 yılında yaptırıldı. Külliyede 1878 yılına kadar bütün hastalara açık olan Darüşşifa, bu tarihten sonra sadece akıl ve ruh hastalarına hizmet vermeye başladı. Darüşşifa’da, su sesi ve müzikle tedavi de uygulanıyordu.


Savaşlar ve işgaller sonucunda 1915 yılında kapılarını kapattı. Harabeye dönen Darüşşifa, 1984 yılında Trakya Üniversitesi’ne devredildi ve restorasyon çalışması başlatıldı. 1996 yılında tamamlanan restorasyondan sonra sağlık müzesine dönüştürüldü. 2000 yılında içi düzenlenen müze, 15 yıl boyunca hizmet verdi. Zaman içerisinde yıpranan II. Bayezit Sağlık Müzesi’nin yenilenmesi için 21 Aralık 2013 tarihinde, Abdi İbrahim ile Trakya Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Hazırlanan proje, yaklaşık bir buçuk yılda uygulandı ve müze, yeni yüzüyle hizmete açıldı. Müze yaklaşık 2 milyon liraya restore edildi.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Sultan...