04 / 05 / 2024

Edirne Eski Camii

Edirne Eski Camii

Edirne'deki Eski Camii 600 yaşına girdi. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından cami avlusunda 'Eski'den' isimli sergi açılacak. Ve saat 18.00'de ise Deveci Han'da Eski Camii konulu konferans verilecek.

Eskişehir'deki 3 katlı bina ile Edirne'de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

Eskişehir'de yer alan 3 katlı karkas bina ile Edirne'de yer alan Hazine arsaları satılıyor. Peki karkas bina ile arsanın fiyatı ne kadar? İhaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar... 

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Esenler Tekstilkent Camii inşaatı ihalesini kim kazandı?

Esenler Belediyesi’nin yaklaşık 10 milyon liralık Esenler Tekstilkent Camii İnşaatı ihalesi, eski AKP İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’ın şirketine verildi. 

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Kavak İskele Camii bürokratik engellere takıldı!

İstanbul'un en eski camilerinden biri olan 1666’da inşa edilen Kavak İskele Camii yeniden faaliyete geçmek için önündeki bürokratik engellerin kalkmasını bekliyor...

Azra Akın Edirne'ye yerleşti! Çiftlikte yeni yaşam!

Kasım'da oğlu Demir’i kucağına alan Azra Akın, Edirne’de bir çiftlikte yaşıyor. Eski manken, hafta sonu oğluyla iki buzağıyı ziyaret etti. 

Edirne Kavacık’ta OSB isyanı!

2016'da eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından onaylanan Edirne Uzunköprü Kavacık Köyü'nde yapılması planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi Projesi için bölge sakinleri harekete geçti. 

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Selimiye Camii çarpık yapılaşma tehditi altında!

2011 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan Selimiye Camii çarpık yapılaşmanın altında. Edirne'de yer alan Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmaya başladığı görüldü.

Yıldırım Eski Cami çevresinde yıkımlar başladı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Samanlı'da yer alan Eski Camii’nin çevre düzenleme çalışmalarına start verdi

Edirne Meriç Ziraat Odası'na yeni hizmet binası!

Edirne'de üreticilere daha iyi koşullarda hizmet verebilmek için yeni hizmet binası inşa edilecek. Edirne Meriç Ziraat Odası (MZO) Başkanı Ömer Ergin, eski binanın taşınacağını söyledi.

Edirne Eski Camii Haberi

Edirne Eski Camii


Edirne'nin fethinden sonra burada inşa edilen ilk abide eser özelliğini taşıyan Eski Camii'nin inşaatı 1403 yılında Emir Süleyman döneminde başladı. Musa Çelebi tarafından yapımı sürdürülen tarihi yapı, Fetret Dönemi'ni sona erdiren Çelebi Mehmet tarafından tamamlandı. Ocak 1414 yılında tamamlanarak ibadete açılan Eski Camii, asırlara meydan okuyarak 600 yaşına girdi. Evliya Çelebi, Eski Camii için, seyahatnamesinde şu ifadeleri kullanmış: "Edirne'nin ta ortasında, bilginler topluluğu ve âyânın bulunduğu yerde inşa edilmiş muazzam bir camidir." Caminin ibadete açılışının 600. yılı dolayısıyla Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından cami avlusunda 'Eski'den' isimli sergi açılacak. Ve saat 18.00'de ise Deveci Han'da Eski Camii konulu konferans verilecek. 


Eski Cami'nin 600. yılını kutlamak amacıyla düzenleyecekleri etkinliklere tüm halkı davet eden Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, bazı kentlerde...