16 / 05 / 2024

edirne restorasyon tarihi konaklar

edirne restorasyon tarihi konaklar

Edirne'nin asırlık konakları, Kültür ve Turizm Bakanlığının proje ve restorasyon desteğiyle hayata dönüyor. Bu binaların içinde yer alan asırlık konaklar, proje ve restorasyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak..

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hükümlü ve tutuklular Edirne'deki tarihi yapıları restore ediyor!

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki tutuklu ve hükümlüler, Edirne Müze Müdürlüğü ve Edirne Vakıflar Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokoller doğrultusunda, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki (Mahmudiye Kışlası) kuleli giriş kapısını restore etti

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

Edirne'deki tarihi çarşılar kapatıldı!

Edirne'de bulunan tarihi çarşılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hizmete kapatıldı.

Tarihi Carfi Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başladı!

İzmir Tilkilik’teki tarihi Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor...

edirne restorasyon tarihi konaklar Haberi

edirne restorasyon tarihi konaklar

Edirne'nin asırlık konakları, Kültür ve Turizm Bakanlığının proje ve restorasyon desteğiyle hayata dönüyor. Kentte, günümüze ulaşan yaklaşık 45 sivil mimarlık örneğinin bir bölümü kullanıyor, bir kısmı ise harap durumda. Bu binaların içinde yer alan asırlık konaklar, proje ve restorasyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak. 

Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Özcan, Edirne'den göç eden gayrimüslim vatandaşların boşalttığı konakların, ciddi anlamda bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Bakım, onanm ve restorasyon bazında vatandaşlara destek verdiklerini belirten Özcan, "Hal böyle olunca, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bunlara destek vermek durumundayız. Bakanlığımız, gerek proje bazında gerek restorasyon bazında elinden geldiğince vatandaşlarımıza yardım ediyor" dedi. Özcan, tarihi konak sahiplerinin müracaatlarının ardından, Bakanlığın uygun gördüğü projelere destek verdiğini dile getirdi. 


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca kabul edilen projelere...