14 / 05 / 2024

edirne şehitliği açılış

edirne şehitliği açılış

Edirne’de 1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan 1946’ya kadar defnedilen 52 bin şehidin bulunduğu alan yeniden şehitlik olarak inşa ediliyor. Türkiye'nin 2. büyüklüğü şehitliği için 5 bin 5 askerin yakınına ulaşıldı.

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 830 lira oldu!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Mayıs 2021'de toplamda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 830 Türk Lirası şeklinde belirtilirken, merakla beklenen yoksulluk sınırı ise 9 bin 219 Türk Lirası şeklinde oldu.

Çamlıca Camisi'nde açılış için tarih bekleniyor!

Çamlıca Camisi'nin kısa sürede tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygun gördüğü bir tarihi beklediklerini aktardı....

Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi ön görünümde yer alan yapıların imar barışı kapsamına alınabilmesi için Mecliste görüşmeler başladı. Peki, Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

D-Premium Outlet açılış için gün sayıyor!

Diyarbakır'ın dinamiğini arttıracak, keyifli alışverişin ekonomik adresi olacak ve lokasyon avantajıyla ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak olan D-Premium Outlet açılış için hazır.

Bilkent Şehir Hastanesi açılış için hazır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Şehir hastaneleri hayalim olan projeler dizisiydi' dediği o hastanelerden biri olan Bilkent Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Hastanenin 15 Şubat-15 Mart tarihlerinde hizmete başlaması planlanıyor.

Adana Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısında hayata geçirilen Adana'nın ilk Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor.

Adana'nın ilk millet bahçesi açılış için gün sayıyor!

Adana'nın 130 dönüm alana sahip ilk millet bahçesi açılış için gün sayıyor. Son rötuşları yapılan millet bahçesinin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

Manisa Gençlik Merkezi açılış için gün sayıyor!

Farklı mimari yapısı, müzik ve dans odaları gibi birçok donatının yer aldığı Manisa Gençlik Merkezi, açılış için gün sayıyor.

Beykoz Stadı açılış için gün sayıyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek açılış için gün sayan Beykoz Stadı'nda incelemeler yaptı.

İstanbul Yeni Havalimanı açılışı için anma pulu!

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak ve 29 Ekim'de ilk etabı açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreni için anma pulu bastırıldı.

Kayaşehir Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Açılış için geri sayımın başladığı Kayaşehir Millet Bahçesi'ni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gezdi. Kurum, Başkan Kartoğlu ve TOKİ Başkanı Turan, yapımı tamamlanan bisiklet yolunda bisiklet sürdü...

Çekmeköy metrosu için açılış tarihi belli mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun ikinci etabı olan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar devam ediyor. Peki, Çekmeköy metrosu için açılış tarihi belli mi?

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

edirne şehitliği açılış Haberi

edirne şehitliği açılış

93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı’ndan itibaren şehit olan 52 bin askerin istiratgahı 70 yıl sonra yeniden şehitlik oluyor. Yarın açılışı yapılacak Türkiye’nin 2. büyük şehitliği için 5 bin 5 şehidin yakınına ulaşılarak davet gönderildi. 


Türkiye’nin ikinci büyük şehitliği Edirne’de yapıldı. Türk Şehitliklerini İmar Vakfı, Edirne Askeri Hastanesi bahçesine 1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan 1946’ya kadar defnedilen şehitlerin bulunduğu alanı yeniden inşa etti. Şehirdeki tüm askeri ve yazılı kaynakları araştıran vakıf, ismine ulaştığı 5005 şehidin halen yaşayan torunlarına yazı yazarak şehitliğin açılışına davet etti. 67 şehit yakınının gözleri dolarak kendilerine cevap yazdığını söyleyen Vakıf Başkanı Doğan Özyiğit, şunları söyledi:


“Osmanlı İmparatorluğu’nun son yılları savaşlarla geçmiş. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile birlikte bu alanda 52 binin üzerinde şehidin yattığını düşünüyoruz. Dua edecek bir mezarlarının...