16 / 05 / 2024

edirne tarihi konak restore edilmesi

edirne tarihi konak restore edilmesi

Edirne'nin asırlık konakları, Kültür ve Turizm Bakanlığının proje ve restorasyon desteğiyle hayata dönüyor. Bu binaların içinde yer alan asırlık konaklar, proje ve restorasyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak..

İzmir Konak'taki tarihi bina 35 milyon dolara satılıyor!

İzmir'in tarihi hanlarının en büyüklerinden biri olan Konak'taki Büyük Kardiçalı Han'ı 35 milyon dolara satılıyor.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

Edirne'deki tarihi çarşılar kapatıldı!

Edirne'de bulunan tarihi çarşılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hizmete kapatıldı.

edirne tarihi konak restore edilmesi Haberi

edirne tarihi konak restore edilmesi

Edirne'nin asırlık konakları, Kültür ve Turizm Bakanlığının proje ve restorasyon desteğiyle hayata dönüyor. Kentte, günümüze ulaşan yaklaşık 45 sivil mimarlık örneğinin bir bölümü kullanıyor, bir kısmı ise harap durumda. Bu binaların içinde yer alan asırlık konaklar, proje ve restorasyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak. 

Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Özcan, Edirne'den göç eden gayrimüslim vatandaşların boşalttığı konakların, ciddi anlamda bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Bakım, onanm ve restorasyon bazında vatandaşlara destek verdiklerini belirten Özcan, "Hal böyle olunca, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bunlara destek vermek durumundayız. Bakanlığımız, gerek proje bazında gerek restorasyon bazında elinden geldiğince vatandaşlarımıza yardım ediyor" dedi. Özcan, tarihi konak sahiplerinin müracaatlarının ardından, Bakanlığın uygun gördüğü projelere destek verdiğini dile getirdi. 


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca kabul edilen projelere...