29 / 04 / 2024

edirne türbe üzerine düğün salonu inşa edilmesi

edirne türbe üzerine düğün salonu inşa edilmesi

Edirne’de CHP'li belediyenin Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesinin üzerine düğün salonu yapması, büyük tepkilere yol açtı.

Bakan Şimşek'ten doları olanlara kötü haber! Mevcut sistem kaldırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi üzerine TBMM'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat'ı cazip kılan vergi düzenlemelerini gözden geçireceklerini söyledi.

Benzin, motorin ve LPG alacakların başına talih kuşu kondu! Bu fırsat 40 yılda bir gelir!

Son günlerde benzin ve motorine peş peşe zam gelirken benzin 36 TL’yi, motorin ise 37 TL’yi aştı. Dün gece LPG’ye 1 lira 31 kuruşluk zam geldi ve 17 TL’yi aştı. Bunun üzerine, Yapı Kredi ise akaryakıt alımlarına yönelik yeni bir kampanya hazırlayarak akaryakıt alacak kişileri sevindirdi.

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.

Çaya yüzde 100 zam kapıda! Yetkili isim duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün yaş çay alım fiyatını yüzde 64 artırılarak 11.30 liraya yükseltildiğini açıklamıştı. Bunun üzerine ÇAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar çaya yüzde 100'e yakın zam geleceğini belirtti.

Ünlü ekonomistten çok ciddi iddia! Seçimlerden önce kur patlaması yaşanabilir!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksi 60 milyar dolara yaklaştığı iddiası üzerine gözleri yeniden döviz kurlarına çevrilirken, dolar ve euronun geleceğiyle ilgili öngörüler de artıyor. Son olarak ekonomist Erdal Sağlam, seçimler öncesinde bir kur patlaması yaşanabileceğini iddia etti. İşte ayrıntıla

Doların 20 gün sonra geleceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! Doları olan, olmayan herkes acilen baksın!

Dolar yeniden yükseliş hızı kazandı. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ise doların geleceğini araştırmaya başladı. Vatandaşların telaşlı araştırmaları üzerine Analistler doların 20 gün sonra geleceği rakamı açıkladı! Doları olan, olmayan herkes acilen baksın!

 ''Dolar 15 TL olacak!'' diyen Necmettin Batırel net tarih verdi! Bu daha giriş, küçük dilinizi yutacaksınız

Dolar/TL kuru Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararından sonra  18  TL'ye aştı. Bunun üzerine ekonomist Necmettin Batırel ''dolar 15 TL olacak!'' açıklaması yaparak net tarihi verdi ve yatırımcıları bu daha giriş diyerek uyardı. Dolar ne zaman düşecek? İşte ayrıntılar...

Toplu Taşımaya Zam! 15 Mart İtibariyle 6,5 Lira…

Artan akaryakıt ücretleri üzerine toplu taşımaya zam yapılmamasını protesto eden Ankara özel halk otobüsü ve minibüsçüler esnafı, istediğini aldı. 15 Mart 2022 itibariyle tam kişi başı 6,5 lira oldu…

Türkiye'deki binaların yüzde 65'i güvenli hale getirildi!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerine konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kripto paralar ve tehlikeler 8 soruda tüm detaylarıyla!

Kripto para birimi olan Thodex’te yaşananlar son zamanlarda Türkiye'nin gündeminde ilk sırada yer aldı. Thodex’in sahibi Faruk Fatih'in Özer, binlerce kişiye ait milyonlarca dolarla yurtdışına kaçtığı iddialara üzerine kripto paraya olan güven bir hayli azaldı.

Xiaomi,Türkiye'deki mağaza sayısını 100'ün üzerine çıkaracak!

Türkiye’deki ilk Mi Store yatırımını 2018'de gerçekleştiren Xiaomi’nin yeni mağazaları Adana ve Gebze’de hizmete açıldı. Şu ana 23 şehirde 47 Mi Store’u olan Xiaomi’nin Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk, 2021'de Türkiye’deki mağaza sayılarını 100’ün üzerine çıkaracaklarını belirtti. 

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Antalya'da inşaat işçisi demir çubuğun üzerine düştü!

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesindeki Mimarlık Fakültesi inşaatında çalışan Hüseyin Alaycı, demir çubuğun üzerine düştü...

edirne türbe üzerine düğün salonu inşa edilmesi Haberi

edirne türbe üzerine düğün salonu inşa edilmesi

Edirne’de CHP'li belediyenin Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesinin üzerine düğün salonu yapması, vatandaşları ayağa kaldırdı.

Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesine gelen bir grup vatandaş, duruma sert tepki gösterdi. Gruptan Avukat Ahmet Faruk Temizkol, bu konuyla ilgili davayı takip ettiğini ifade ederek, “Uzunca bir süredir İstanbul’dan Edirne’ye gelip gidiyorum. Burada açık ve net sadece bir kanun değil, birkaç tane kanunun ihlali söz konusudur; mezarlıkları Koruma Kanunu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gibi. Burada hukuki süreç devam ediyor. Belediye yetkilileriyle ilgili soruşturma İçişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş durumda. Tabii kanun böyle olmakla beraber insanlık adına, tarihi şuur adına, bir tarihi şahsiyet, İstanbul’da Eyüp Sultan Hazretlerini düşünelim. Konya’da Mevlana...