14 / 05 / 2024

Edirnede nehir debileri

Edirnede nehir debileri

Bulgaristan ve Edirne’de etkili olan sağanak yağış Tunca ve Meriç Nehirleri’nin debilerinin yükselmesine neden oldu. Vatandaşlar, taşkınla tekrar karşı karşıya gelmekten tedirgin olurken, Nehirlerin debileri kırmızı alarm veriyor.

1938 yılında Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı! 

Çin'de 1938 yılında, Sarı Nehir'in taşması sonucu meydana gelen selde 2 milyon kişi evsiz kalmış. 

Nehir Polimer Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nehir Polimer Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selma Köroğlu tarafından kuruldu.

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Kuzey Nehir Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Nehir Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay İmral tarafından kuruldu.

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

Prata Riverside Village projesinin İstanbul lansmanı yapıldı!

Nehir kenarında modern bir alanda konut, eğlence ve perakende seçenekleriyle beraber sunulan ofis, halka açık sahil parkı ile Lizbon'daki perstiji en yüksek gayrimenkul projesi Prata Riverside Village, İstanbulluların beğenisine sunuldu. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

Mavi Nehir Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Ağva Şubesi açıldı!

Mavi Nehir Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Ağva Şubesi bugün Şile'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeref Coşkun tarafından açıldı.

Nehir Teknik Yapı Nakliyat Hafriyat İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Nehir Teknik Yapı Nakliyat Hafriyat İnşaat Anonim Şirketi Ataşehir’de  3 milyon TL sermaye bedeli ile Cihat Nehir tarafından kuruldu.

Nehir Granit Yapı İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Nehir Granit Yapı İthalat İhracat Limited Şirketi Küçükçekmece’de  500 bin sermaye bedeli ile Cebrail Daysal tarafından kuruldu.

Nehir Ada İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nehir Ada İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Yiğit Duygucu tarafından kuruldu.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Nehir Maritime Limited Şirketi'ne ortak olacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün Marshall Adaları'nda 5 bin dolar sermaye ile kurulacak şirkete yüzde 100 oranında iştirak etmesine karar verilmiştir.

Edirnede nehir debileri Haberi

Edirnede nehir debileri

Bulgaristan ve Edirne’de etkili olan sağanak yağış Tunca ve Meriç Nehirleri’nin debilerinin yükselmesine neden oldu. Vatandaşlar, taşkınla tekrar karşı karşıya gelmekten tedirgin olurken, Nehirlerin debileri kırmızı alarm veriyor.


Edirne’de Meriç ve Tunca Nehirlerinin debilerinin yükselmesi sonucu tedbir alınmaya başlandı. Meriç Nehri’nin ayak kısmında bulunan Edirne Belediyesi’ne ait çay bahçesinin alt katındaki masa ve sandalyelerin bir kısmı üst kata çıkarılırken bir kısmı ise römorkla su basma riskine karşı taşındı. Kent merkezini Karaağaç Mahallesi’ne bağlayan Tunca Köprüsü’nün girişinde su birikintisi oluştu. Oluşan su birikintisi trafiğin akışını henüz engellemiyor. DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, taşkın riskinin olmadığını belirterek, "Şu anda nehirlerimizde debilerimiz yavaş yükseliyor. Dün bu saatlerde bin 79 metreküp saniye olan debi bugün bin 250 metreküp saniyeye yükseldi. Tunca Nehri’nde debi...