06 / 05 / 2024

edirneye havalimanı yapılacakmı

edirneye havalimanı yapılacakmı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü'de yaptığı konuşmada Çorlu Havaalanı' nın hizmete devam ettiğini hatırlatarak, eğitim hizmetleri verecek ve küçük uçakların inebileceği bir havaalanını da Edirne’ye kazandıracaklarını bildirdi....

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı yapılaşmaya mı açılacak?

CHP’li milletvekili Ünal Demirtaş, Meclis’e soru önergesi sundu. Demirtaş, havalimanının yapılaşmaya açılıp açılmayacağını sordu...

Çeşme-Alaçatı havalimanına gerek var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme-Alaçatı'ya bir havalimanı yapılmasına ne gerek var. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yeterli. Üstelik arada şahane bir otoyol var" dedi. Peki Çeşme-Alaçatı havalimanına gerçekten gerek var mı?

Tokat'a havalimanı müjdesi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Tokat'a yeni, modern bir havalimanı yapılacağını ifade etti...

Kapadokya Havalimanı yenilenecek!

Kapadokya Havalimanı yapılacak yenileme ve onarım çalışmaları nedeniyle bugün kapatılacak. 6 ay boyunca yenileme çalışmaları sürecek havalimanı 30 Eylül'de yeniden hizmete açılacak.

Aydın'a havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın İline havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Baydar sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

10 ile yeni havalimanı yapılacak!

Türkiye, mevcut 55 havalimanına 10 tane daha ekleyecek. Bunlardan biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de deniz doldurularak yapılacak havalimanı olacak.

3. havalimanı dünyanın en pahalısı seçildi!

İnşaatı devam eden İstanbul 3. havalimanı, yapım maliyeti açısından 25,6 milyar Euro ile dünyanın en pahalı havalimanı olarak belirlendi. Yeni havalimanı yolcu başına maliyet hesabına göre ise 4. sırada yer alıyor.

Antalya'ya yapılacak 3. havalimanının arazisi belirlendi!

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi. Belirlenen arazinin tam yeri arsa spekülasyonunun önüne geçmek için son ana kadar açıklanmayacak.

Antalya'ya 3.havalimanı için yer tespit süreci tamamlandı!

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi. DETUYAB ihaleye talip oldu.

TAV İnşaat, havalimanı inşaatında dünyada ilk sırada!

TAV İnşaat, havalimanı yapımında dünyada ilk sıradaki yerini korudu. TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Şener, Türk mühendisliğiyle müteahhitliğini başarıyla temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti.

edirneye havalimanı yapılacakmı Haberi

edirneye havalimanı yapılacakmı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray ile muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıldığını, Pekin ile Londra’nın birbirine bağlandığını, yüksek hızlı trenle de Ankara’nın İstanbul’a bağlanacağını söyledi.


Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir arasında yüksek hızlı trenlerin çalıştığını belirten Erdoğan, Marmaray’ın güneyinden araçların geçeceği yeni bir tüp geçidin ve üçüncü köprünün inşa çalışmalarının sürdüğünü hatırlattı.


Erdoğan, "Azmettik, inandık ve başardık ama hep beraber. Milletçe sizi arkamızda gördüğümüz sürece, siz bize bu desteği verdiğiniz sürece, biz daha nice eserler yapacağız" diye konuştu.


Hava alanı sayısını ikiye katladıklarını ve THY'nin dünyanın en saygın havayolları arasında ilk 7’de yer aldığını anlatan Erdoğan, THY ile birlikte 7 özel havayolu şirketinin de hizmet verdiğini belirtti.


Durup dururken, yan gelip yatarak buralara gelinmediğini ifade eden Erdoğan, otobüsle seyahat eder gibi artık rahatlıkla, uçakla seyahat edildiğini...