17 / 05 / 2024

efes turist hedefi 2015

efes turist hedefi 2015

Bergama'nın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesiyle gözde olan İzmir 2014'te 1 milyon 270 bin yabancı turisti ağırladı. Efes'in de listeye dahil edilmesinin beklendiği 2015'te hedef 3 milyon turist..

İzmir’de en fazla turist Efes’e geldi!

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin Almanya’da yapılan toplantısında Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Efes, yılın ilk 6 ayında İzmir’in en fazla turist çeken yeri oldu.

Edirne'nin 2023 hedefi 3 milyon yabancı turist!

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne'nin, Türkiye turizminde önemli yer teşkil ettiğini, vurgu yaparak 2023hedefimizi 3 milyon yabancı turist ve 3 milyar dolar gelir olarak belirledik" dedi.

Alanya’nın hedefi turist memnuniyeti!

Alanya turizmine etki eden sivil toplum kuruluşları başkanları, Alanya HEP Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi öğretim üyeleri bir araya gelerek turist memnuniyeti oranını yükseltmek için çalışma yaptı.

Bergama 2015'te 3 milyon turist hedefliyor!

Bergama'nın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesiyle gözde olan İzmir 2014'te 1 milyon 270 bin yabancı turisti ağırladı. Efes'in de listeye dahil edilmesinin beklendiği 2015'te hedef 3 milyon turist..

Edirne'nin hedefi 5 milyon turist! İşte projeler...

Sanayileşmede Kırklareli ve Tekirdağ’ın düzeyini yakalamaya çalışan Edirne 'de, halen 2 milyon civarında olan turist sayısının 2015 yılında 5 milyona çıkartılması için proje atağı başlatıldı.

Türkiye'nin 2023 hedefi 50 milyon turist!

2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, dünyada sayıları 300 milyonu bulan ve 320 milyar dolarlık gelir yaratan 7 ile 27 yaş grubu arasındaki "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı.

Efes'in hedefi 2015'te Dünya Miras Listesine girmek!

Türkiye'nin yurt dışında en çok tanınan ören yerlerinden Efes, 2015 yılında 15 yıllık bekleyişinin sona erdirerek, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nden kalıcı listeye alınmayı bekliyor.

Kuşadası'na bir günde 6 gemiyle 15 bin turist geldi!

Kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden Kuşadası'na aynı gün içinde 6 gemiyle 15 bin turisti geldi. Efes ve Meryemana Evi turları ilgi görürken, binlerce turist hareketlilik getirdi.

Türk turizminin yeni hedefi bir seviye daha atlamak!

Turist sayısında 32 milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin yeni hedefi, KOBİ'sinden tarım sektörüne kadar 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak.

Efes, 4 milyon lira gelir getirdi!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesindeki Efes Antik Kenti, ilk 6 ayda 800 bine yakın turist tarafından ziyaret edildi. Efes bu yıl 4 milyon lira gelir getirdi.

Konya'nın hedefi 10 milyon turist!

Türkiye’nin önemli tarım ve turizm merkezlerinden biri haline gelen Konya, yüksek hızlı trenle İstanbul’a, ‘yük taşıyabilecek hızlı trenle’ de Mersin’e bağlanıyor. Konya, 2023 yılında 15 milyar dolarlık ihracat, 10 milyon turist hedefine odaklandı

Efes Antik Kenti'nde atlı jandarma timleri görev yapmaya başladı!

Türkiye'de en fazla turist çeken antik kentlerden Efes'te, JAKEM Komutanlığı'na bağlı atlı jandarma timleri görev yapıyor. Turistlerin yoğun ilgisini çeken atlı timler, Efes antik kentinde yaz sezonu boyunca görevlerini sürdürecek.

Başaran Ulusoy: Türkiye’nin bu yıl ki turizm hedefi 43 milyon turist!

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: "Orta Doğu'da ve komşu ülkelerde yaşanan olumsuz gelişmelere karşın Türkiye turizm hedefini tutturacak. 2014 yılı için yaklaşık 43 milyon turist hedefliyoruz ve bu hedefimizi tutturacağız" dedi

efes turist hedefi 2015 Haberi

efes turist hedefi 2015

Türkiye'de turizmin temellerinin atıldığı yer olarak kabul edilen İzmir, 8 bin 500 yıllık geçmişi ile çok önemli bir tarihi mirası barındırıyor. Turizmde bereketli bir yılı geride bırakan kent, 2015'e de umutla bakıyor. İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, kentin turizm beklentilerin SABAH'a anlattı. Ediz, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren Bergama'nın ardından 2015'te de Efes'in listeye dahil edileceğinin müjdesini verdi. 2014'ün turizm açısından iyi geçtiğini söyleyen Ediz, "11 ayda 1 milyon 269 bin 667 yabancı turisti ağırladık. Önümüzdeki yıllar için 5 milyon turisti hedeflemeliyiz ki, 3 milyon turisti kazanalım" dedi. Türkiye'de turizmin 70'li yıllarda İzmir'de başladığına dikkat çeken Ediz, "12 Antik İyon Kenti'nin birçoğu İzmir'de yer alıyor. Tarihe mal olmuş Alsancak, Çeşme ve Dikili limanları kente ayrı bir değer...