22 / 05 / 2024

Eğirdir tapu sorunu

Eğirdir tapu sorunu

Eğirdir ilçesinde yapımına 23 yıl önce başlanan 480 dairenin tapuları, binalarla ilgili sorunların çözülmesinin ardından törenle hak sahiplerine verildi.

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Eğirdir Belediyesi'nden büyük fırsat: Isparta'da 32 dükkan satıyor!

Isparta İli Eğirdir Belediye Başkanlığı, Isparta Eğirdir'de yer alan 32 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanların satış ihalesi 21 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

Isparta Eğirdir’de 142 TOKİ konutu teslim ediliyor

Isparta Eğirdir'de TOKİ tarafından inşa edilen 142 konut projesi tamamlandı. İşte detaylar...

Kardeşe verilen tapu bozulur mu? Tapu kaç yılda bozulur?

Tapu sahipleri ellerindeki tapulara dair bazı sorulara yanıt aramaktadırlar. Onlardan biri de tapu bozma durumudur. Tapu kaç yılda bozulur? İşte detaylar!

Kardeşler arasında hisseli tapu devri nasıl yapılır? Kardeşe verilen tapu bozulur mu?

Tapu konusundaki bilgiler, tapu sahibi kişilerce önemsenmektedir. Özellikle hisseli tapular mevzu bahis olduğu zaman bu konuda eğer kişinin pek bir bilgisi yok ise hemen bilgi edinme eğilimi içine girilir. İşte bu konuda araştırılanlar!

Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar?

Eşine tapu devri yapmak isteyenler, Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar? sorularını merak ediyor. İşte detaylar…

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bedelsiz tapu devri nedir, bedelsiz tapu devri ne demektir, Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Eyüpsultan Alibeyköy ve Çırçır mahallelerinin tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan son dakika gelişmesi yüzleri güldürdü. İşte Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan o gelişmenin detayları...

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu üzerinde gerçekleştirilecek olan gayrimenkul alım, satım gibi işlemler Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Tapu Kadastro Merkezlerine gitmeden öncelikli olarak randevu alınması gerekiyor. Peki, E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bir kimse kendi adına kayıtlı taşınmazın tapusunu eşine devretmek isteyebiliyor. Peki, eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Aksaray'daki tapu sorunu meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aksaray'ın Bahçesaray ve Kırımlı Mahallelerinde yaşanan tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Eğirdir tapu sorunu Haberi

Eğirdir tapu sorunu

Eğirdir ilçesinde yapımına 23 yıl önce başlanan 480 dairenin tapuları, binalarla ilgili sorunların çözülmesinin ardından törenle hak sahiplerine verildi.


Alınan bilgiye göre, Pınar Pazarı Mahallesi'nde 450 ortaklı kurulan Pınar Pazarı Kooperatifi tarafından 1993'te, 480 dairenin yapımına başlandı. Yaklaşık 11 yıl sonra konutları tamamlanan ortaklar, dairelerine taşındı ancak arazi ve ruhsat sorunları nedeniyle hak sahiplerine tapuları verilemedi.


Bunun üzerine harekete geçen Eğirdir Belediyesi, konutların bulunduğu bölgedeki hazine ile özel kişilere ait arazileri satın aldı ve binaları ruhsatlandırdı.


Binalarla ilgili sorunların çözülmesinin ardından ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen törenle tapular hak sahiplerine dağıtıldı.


Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, törende yaptığı konuşmada, 23 yıldır devam eden süreçte mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.


Süreç içerisinde çeşitli sorunlar nedeniyle hem kendilerinin hem de hak sahiplerinin sıkıntı yaşadığını ifade...