12 / 05 / 2024

Eğitimde mekan tasarımı

Eğitimde mekan tasarımı

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Peugeot'dan yeni e-Rifter elektrikli hafif ticari araç! İşte yeni Peugeot e-Rifter'in tasarım ve özellikleri...

Peugeot, elektrikli hafif ticari araç ürün yelpazesi kapsamında popüler araç modeli e-Rifter’ın yeni neslini görücüye çıkardı. Yeni Peugeot e-Rifter, gelişmiş bir tasarıma sahip ve yeni marka imzalarını da taşımakta. İşte Peugeot e-Rifter ve özellikleri...

Asş Mimarlık Tasarım İnşaat Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asş Mimarlık Tasarım İnşaat Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Selim Şenok tarafından kuruldu.

Fe Fuar Tasarım Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fe Fuar Tasarım Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Kırkyıldız ve Demir Erdem tarafından kuruldu.

Android hayranlarının merakı bitti! İşte Galaxy M54'ün tasarımı

2023'e girer girmez arka arkaya yeni modellerini piyasaya süren Samsung şimdi de  Galaxy M54 5G modelinin tasarımı ortaya çıktı.

Bütçe dostu Samsung Galaxy A24'ün teknik özellikleri, tasarımı ve fiyatı belli oldu! 23 Ocak 2023 fiyat listesi...

Sektörde sızıntılarıyla bilinen TheTechOutlook, yaklaşan Galaxy A24 modelinin tasarımını gözler önüne seren render görsellerini paylaştı.

Yup Studio Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Yup Studio Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi Şişli'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kubilay Ilgın ve Ayşe Aybüke Samast ortaklığında kuruldu.

Akkurt Proje Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkurt Proje Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Engin Eşkin tarafından kuruldu.

Pratik Havuz Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Pratik Havuz Tasarım Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Havva Ayşe Erdem tarafından kruuldu. 

Peugeot 208 ve SUV 2008'in kabini yeni vites tasarımına kavuşacak! İşte dikkat çeken detaylar

Fransız otomobil devi Peugeot ilgi gören modelleri 208 ve SUV modeli 2008'in iç tasarımında yenilikçi bir çizgiyle değişime gidiyor.  Peugeot 3D i-Cockpit ortamına uyum sağlayan yeni vites tasarımında hangi düğme ne işe yarıyor açıklandı.

Magna İç Mimarlık Ve Mekan Tasarım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Magna İç Mimarlık Ve Mekan Tasarım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Ayşenur Kaydı ve Samet Kınık ortaklığında kuruldu.

En Bey Mimarlık Proje Tasarım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

En Bey Mimarlık Proje Tasarım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Keser tarafından kuruldu.

Lms İç Mimarlık Mobilya Ve Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lms İç Mimarlık Mobilya Ve Tasarım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'e 50 bin TL sermaye bedeli ile Enise Banu Bali tarafından kuruldu.

Eğitimde mekan tasarımı Haberi

Eğitimde mekan tasarımı

Yıllar boyunca farklı ölçeklerde eğitim yapılarına imza atan Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Feza Ökten Koca, mimari ve iç mimari tasarımlarını üstlendikleri okul projelerinde en önemli hedeflerinin eğitimin öğrenciler için daha sağlıklı ve kaliteli şekilde sunulabileceği mekan tasarımları yapmak olduğunu aktardı.

Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların davranış şekillerini gözlemlediklerini ve tasarımı buna göre şekillendirdiklerinden bahseden Feza Ökten Koca, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise sıralarındaki öğrencilerin yaşları ile birlikte gelen davranış değişikliklerinin tasarımda belirleyici olduğundan bahsediyor ve şunları söylüyor: “Oldukça enerjik ve fiziksel olarak yerlerinde duramayan anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklar, ortaokul ve lise yıllarında ise daha sakin ama ergenlik nedeniyle gelgitlerle dolu davranış şekilleri gösteriyorlar. Biz de, mekan ihtiyaçlarını ve ergonomilerini belirlerken bu davranış şekillerinden yola çıkıyoruz.”

2019 yılında MEB Okulları Temiz Tuvalet...