16 / 05 / 2024

Eğret Kervansarayı restorasyon

Eğret Kervansarayı restorasyon

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

Podima Restorasyon Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Podima Restorasyon Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Tuğçe Güney tarafından kuruldu.

Mahkemeden alınan mirası ret belgesi geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mahkemeden alınan mirası ret belgesinin geçerli olup olmadığını yazdı. 

Kaçak kat çıkılan Pir Mehmed Çeşmesi’nde restorasyon tamamlandı!

Üzerine kaçak kat çıkılan, kitabesi ve su yalağı çalınan, büyük bir kısmı hilti ve balyoz darbeleriyle yıkımı gerçekleşen İstanbul Karaköy’de bulunan Pir Mehmed Çeşmesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Şanlıurfa Halerlibahçe Çarşısı'nda 66 iş yeri yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, restorasyon çalışması süren Sakıbın Köşkünde incelemeler yaptı ve ardından iş yerleri yenilenen Haleplibahçe Çarşısını dolaştı.

450 yıllık Pir Mehmed Çeşmesi'nde restorasyon faciası!

İstanbul Karaköy’de restorasyon çalışmalarına başlanan 450 yıllık Pir Mehmed Çeşmesi’ndeki ikinci restorasyonunda da ilginç görüntüler ortaya çıktı. 

Afyonkarahisar'da 700 yıllık kervansaraya 'korsan' restorasyon yapıldı!

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Kervansaray'dan Galeri Kristal borçlarının yapılandırılması hakkında açıklama!

Kervansaray Yatırım Holding, Aareal Bank AG'den alacak temlikiyle Galeri Kristal'e temlik olunan, temlik alacaklısı Galeri Kristal'e karşı borçların yapılandırılması ve tasfiyesi hakkında açıklama yaptı...

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi yıkıldı!

Mimar Sinan tarafından Yanıkkapı Sokak'ta bulunan 451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi’nin bir bölümü iddiaya göre restorasyon yapılacağı nedeniyle yıkıldı.

Eğret Kervansarayı restorasyon Haberi

Eğret Kervansarayı restorasyon

Afyonkarahisar'da, 700 yıllık tarihi olan Eğret Kervansarayı'nın giriş kısmında bulunan merpenlerin yer aldığı alanda zaman içerisinde yaşanan tahribatı fark eden Anıtkaya Köyü Muhtarı Metin İdis, tarihi eser niteliği taşıyan ve koruma altında olan yapıda, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden gerekli izinleri almadan tadilat yaptırdı. Habertürk'te yer alan habere göre; kervansaray girişindeki merpenler granit mermerle kaplandı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandı. Tarihi dokuya verilen zararın ortaya çıkmasından sonra hukuki süreç başladı. 

"1370- 1380 YILLARINDA İNŞA EDİLMİŞ"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, gerekli incelemelerin bitirildiğini ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Afyonkarahisar'ın kültür varlıkları açısından oldukça zengin bir şehir olduğuna dikkat çeken Tanır, "Afyonkarahisar'ın simgesi olan Karahisar Kalesi çevresinde 480'in üzerinde tarihi yapı var. İlçelerimizde kervansaraylarımız...