17 / 05 / 2024

ehil mirasçıya ait nitelikler 2015

ehil mirasçıya ait nitelikler 2015

Ehil mirasçı; kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle Yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçı veya mirasçılara deniyor. Peki, ehil mirasçıya ait nitelikler nelerdir?

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Martı GYO Çerkezköy 5 adet arsaya ait değerleme raporu!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan Tekirdağ Çerkezköy 5 Adet Arsa'ya ait Değerleme Raporu kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

Alanya'da Walter Godina'ya ait ev 727 bin TL'ye kamulaştırılıyor!

Alanya'da yılda 2 milyona yakın ziyaret alan Alanya Kalesi’nin Ehmedek bölgesinde Avusturyalı Walter Godina’ya ait evin duvarlarının hemen yanında bulunan surların yaklaşık 6 metrelik bölümü yıkıldı.

Manzara Adalar'ın gelirin tamamı İş GYO'ya ait olacak!

Manzara Adalar konut satışlarından elde edilen gelirin tamamı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait olacak. Şirket konuyla ilgili tüm detayları KAP'ta yayınladı...

ABD Enerji Bakanı Perry piyasanın saldırıya olumlu yanıt vereceğini düşünüyor!

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Suudi Arabistan'da devlet petrol şirketi Aramco'ya ait petrol tesislerine yönelik saldırıların ardından petrol fiyatlarındaki rekor artışa ilişkin açıklama yaptı. Perry, piyasanın saldırıya 'olumlu yanıt vereceğini' düşündüğünü belirtti.

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Çeşme Mustafa Çelebi Adası sahibinden satılıyor!

Çeşme’de, 160 dönümü Hazine’ye, 400 dönümü ise mirasçılara ait olan Mustafa Çelebi Adası 40 milyon Euro’ya satılıyor. Adaya, Çinli bir yatırım grubu ile Kanadalı bir işadamını talip olduğu iddia edildi.

Miras sıralaması neye göre yapılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Halam rahmetli oldu.Evlenmedi ve anne babası rahmetli. Mirası yaşayan kardeşlerine mi düşer? Yaşamayan kardeş çocuklarına da düşer mi? Yoksa ölen kardeş çocukları ve yaşayan kardeşlere mi bölünür?' sorusunu yanıtladı.

Mirasçıya vergi yüzde 10'a kadar yükselebiliyor!

Mirasçılık Belgesi’nin e Devlet üzerinden nasıl alındığı vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasına girdi. Peki, e Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

TMO'ya ait boş lojmanlar TBMM'de konu oldu!

TMO'ya ait boş lojmanlar ve giderleri meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, lojmanların değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini Bakan Pakdemirli'ye sordu...

TSK'ya ait askeri kamp alanının Katarlılara satıldığı iddiası Meclis'te!

CHP İzmir Milletvekili Bakan, Seferihisar'ın Özdere'de yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kamp alanının Katarlılara satıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı...

ehil mirasçıya ait nitelikler 2015 Haberi

ehil mirasçıya ait nitelikler 2015

Ehil mirasçıya ait nitelikler nelerdir?

Ehil mirasçı; Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle Yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçı veya mirasçılara deniyor.


Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, ehil mirasçıya ait nitelikler nelerdir?


Ehil mirasçıya ait nitelikler


MADDE 10 – (1) Ehil mirasçının belirlenmesinde aşağıdaki kıstaslar dikkate alınarak yapılan hesaplama sonucunda elli puan ve yukarısına sahip olan mirasçı veya mirasçılar ehil mirasçı olarak kabul edilir. Mirasçılardan;


a) Geçimini mirasa konu tarım arazilerinden sağlayanlara yirmi puan,


b) Tarım dışı geliri bulunmayanlara on...