01 / 05 / 2024

ekonomi bakanlığı verileri

ekonomi bakanlığı verileri

Dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), yatırım teşviki kapsamına alındı. TANAP, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hisse desteğinden yararlanacak.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul yatırımları yüzde 7.3 azaldı!

Ekonomi Bakanlığı'nın verileri göre, yabancıların gayrimenkul yatırımları bu yıl Ocak ayında yüzde 7,3 azaldı...

En pahalı uçuş İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı! Tek yön 66 bin 600 lira

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verileri açıklandı. Seyahat platformu, uçak biletlerinin ilk 7 aylık karnesine göre en pahalı uçuş  66 bin 600 lira ile İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı.

İş dünyası yeni kabineyi değerlendirdi! İşte iş dünyasından gelen ilk mesajlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yeni Bakanlar Kurulu’nu kamuoyu ile paylaşırken, iş dünyasının temsilcileri yeni kabineyi değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ekonomi bakanlıklarına getirilen deneyimli isimler iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar yerel seçimlere kadar şimdilik rahat bir nefes aldı. Şimdi sırada ekonomi yönetimini devralacak ekibin kimlerden oluşacağı konusu var. Piyasaların bundan sonraki seyrinde uygulanacak ekonomi politikaları belirleyici olacak.

Ticaret Bakanlığı resmen açıkladı! Dış ticaret açığı 8.8 milyar oldu!

Ticaret Bakanlığı tarafından 2023 Nisan ayına ilişkin öncü dış ticaret verileri açıklandı. Ticaret Bakanlığı'nın resmi verilerine göre dış ticaret dengesi nisanda 8,85 milyar dolar açık verdi.

Bakanlıktan son dakika "döviz" açıklaması! Yeni ekonomi düzenlemesi nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi olan şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını engelleyen kararına ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin reform takvimini tamamladıklarını, Bakanlığın internet sitesinden takvime ulaşılabileceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı! İşte Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları!

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları ve hayata geçirilecek reformların yol haritası ile Bakanlığın sorumluluğundaki hedeflerin gerçekleştirilmesi için atacakları adımları açıklıyor...

Hazine ve Maliye Bakanlığının yurt dışı teşkilatı etkin olacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının yurt dışı teşkilatı, Türkiye ekonomisine ilişkin bilgilendirme organizasyonları düzenleyecek, döviz kazandırıcı ekonomi diplomasisi faaliyetleri yürütecek.

787 firma konkordatodan çıktı!

Ekonomi Bakanlığı'nın bankalarla yaptığı müzakere sonucunda 787 firma konkordatoda sürecinden çıktı. Konkordato sürecinden çıkan firmaların bankalara olan toplam 8 milyar TL’lik kredi borcu da iyileştirildi.

Turizm tesislerine 8 ayda 2,8 milyar TL teşvik!

Ekonomi Bakanlığı, 2018 yılının 8 aylık döneminde, Türkiye'deki konaklama sektörüne yeni yatırım ve yenileme imkanları için 2 milyar 283 milyon Türk Lirası teşvik sağladı.

Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler çıktı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren düzenlemelere de yer verildi..

39 ilde 1.5 milyar TL'lik otel yatırımı yapılacak!

TÜROB, Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, 39 ilde toplam 15 bin 222 yataklı 92 yeni otel inşa edilecek. 92 tesis için 1 milyar 590 milyon TL'lik yatırım yapılacak.

Dış müteahhitlikte işler toparlanıyor!

Dış müteahhitlikte bir yılda alınan projelerin bedeli 15 milyar doların altına gerilemişti ancak Ekonomi Bakanlığı’nın açıkladığı veriler, bu yıl yeni bir yükseliş beklentisi olduğu yönünde. 

ekonomi bakanlığı verileri Haberi

ekonomi bakanlığı verileri

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ocak ayında 22 enerji projesine yatırım teşvik belgesi verildi. Söz konusu projelerin sabit yatırım tutarı 23 milyar 723 milyon 417 bin liraya karşılık geliyor. Bu projelerde 247 kişilik istihdam öngörülüyor. 


Yatırım teşviklerinden yararlanacak projeler arasından rüzgar, güneş ve hidro elektrik santrali, sıcak su üretimi ve boru hattı gibi tesisler bulunuyor. 


Proje kapsamında 187 kişinin istihdamı planlanıyor


Teşviklerden yararlanacak en önemli proje ise TANAP. TANAP, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hisse desteğinden yararlanacak. Boru hattının sabit yatırım tutarı 23 milyar 200 milyon lirayı buluyor. Proje için yaklaşık 761 milyon dolarlık makina ve teçhizat ithalatı öngörülüyor. Proje kapsamında 187 kişinin istihdamı planlanıyor. 


Projeyle Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen...