10 / 05 / 2024

Ekonomi katkı

Ekonomi katkı

Ekonomik güven endeksi Ağustos'ta yüzde 2.5 artarak 55 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ağustostaki yükselişe en önemli katkı ise inşaat sektöründen geldi.

Eminevim'den güçlü ekonomi için 2023 hedeflerine destek!

Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma misyonu çerçevesinde gerçekleştirilen “2. Türkiye 2023 Zirvesi” İstanbul’da yapıldı. Tasarrufa dayalı faizsiz sistemle Türkiye ekonomisine senede 5 milyar lira katkı veren Eminevim, güçlü ekonomi için destek verdi.

Nobel Ekonomi Ödülü'nü üç ekonomist kazandı!

2019 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahipleri küresel yoksulluğu azaltılmasına yönelik katkılarından dolayı Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer oldu.

5. Uludağ Ekonomi Zirvesi Nef moderatörlüğünde gerçekleşti!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin beşincisi 25-26 Mart tarihlerinde Bursa’da gerçekleşti. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, topluma sağlanan katkının nasıl sürdürülebilir kılınacağı sorusunun cevabı arandı.

Mustafa Demir Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yatırım çağrısı yaptı!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne, Google Ideas Şirketi'nin CEO'su Jared Cohen'e ev sahipliği yaparak katkıda bulunan Fatih Belediyesi, iş dünyasını bölgenin yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgilendirdi.

İnşaatçılardan Ekonomi Bakanı'na vergi indirim talebi!

Konut sektörü temsilcileri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den değer artış kazancının vergilendirilmesinde oranın düşürülmesini, konut kredi faizinin vergiden düşülmesini istedi.

'Müteahhitlerimiz yurtdışında 22,5 milyar dolarlık proje üstlendi'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün geçen yıl yurtdışında 22,5 milyar dolarlık proje üstlendiğini, sektörün cari açığın azaltılmasına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Mehmet Ersoy: Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'daki tanıtıma katkı sağladı!

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le görüşmesinin Rusya'daki tanıtıma büyük katkı sağladığını söyledi. Ersoy, "Binlerce reklam yapsanız o pozitif imajı yakalayamazsınız" dedi

GAP,KOP,DAP,TRAGEP projesi ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve Türkiye’nin prestij projeleri olma özelliği taşıyan GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak.

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,gazetecilere Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

DSİ'nin prestijli projeleri ekonomiye 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye’nin prestij projeleri GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak...

G20 Zirvesi Belek'in tanıtımına katkı sağlayacak!

Dünya kongre turizmindeki payını arttıran Antalya’nın Belek bölgesi, G20 Liderler Zirvesi’ne hazırlanıyor. Belek’in yılda 5 milyon turist çektiğini açıklayan turizm sektörü temsilcileri, “Zirve Belek’in tanıtımına büyük katkı yapacak.

Organize Sanayi'deki düzenleme ekonomiye katkı sağlayacak!

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu: "Bu karar, daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracata her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacak"

Ekonomi Bakanı Zeybekci 2014 büyüme rakamını açıkladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci düzenlediği basın toplantısında, "Büyüme yıl sonu itibariyle revize edilen Orta Vadeli Program'a uygun olarak gerçekleşecek, yüzde 3,3'ler seviyesindebüyüme rakamına ulaşacağız" dedi.

Ekonomi katkı Haberi

Ekonomi katkı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin "Ekonomik Güven Endeksi" bülteni yayınlandı. Endeks ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 oranında arttı. Endeks, 103,4 değerinden 106 değerine ulaştı.


Ekonomik güven endeksindeki artış, inşaat sektörü, reel kesim (imalat sanayi), hizmet sektörü ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki artış sayesinde oldu.


Ağustos ayında inşaat sektörü güven endeksi 88,3 değerine, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi 110,2 değerine, hizmet sektörü güven endeksi 105,4 değerine ve perakende ticaret sektörü güven endeksi 108,5 seviyesine yükseldi. 


İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,3, hizmet sektörü güveni 1,6, reel kesim güveni yüzde 2,3, tüketici güven endeksi yüzde 0,3 ve perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,1 artış yaşandı.