27 / 04 / 2024

ekonomi paketinde neler va

ekonomi paketinde neler va

Gayrimenkul sektörünün merakla beklediği ekonomi paketinde son viraja geliniyor. Mayısın ilk haftası açıklanması planlanan paketten inşaatçılar, KDV alacağı, faizlerin gelir vergisinden düşürülmesi ve Eximbank desteğini bekliyorlar. 

İşte merak edilen detaylar! 250 milyar liralık destek paketinde kalem kalem, kimler, hangi şartlarda, yararlanacak!

250 milyar liralık kredi hacmi sağlayacak KGF paketinde yararlanmak için neler yapılmalı? Kimler yararlanamayacak? Kimler kara listeye girecek? İşte merak edilen detaylar ve madde madde kredi paketlerinin koşulları...

Kredi pazarında neler oluyor? İşte bankaların taşıt kredisinde yeni şartı!

Gazeteci Erdal Sağlam, Mesele Ekonomi kanalında yaptığı haftalık değerlendirmede bankalar, krediler ve piyasalarda neler olduğuna dair edindiği bilgileri paylaştı.

Sterlin dolar ve euroyu solladı geçti

İngiltere'de eski maliye bakanı Kwasi Kwarteng'in görevden alınmasının ardından sert düşüş yaşayan sterlin, atanan yeni bakanın açıklamaları ve İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın ekonomi paketinde daha fazla geri adım atabileceği beklentisi sonrası değer kazandı.

Sterlinde son dakika gelişmesi! Sterlin sahalara geri dönüyor

İngiltere’nin yeni maliye bakanının yaptığı açıklamalardan sonra sterlin bu sabah İngiltere Başbakanı Truss’ın ekonomi paketinde daha fazla geri adım açıklayabileceği beklentisi ile yükselişe geçti. Sterlin resmen sahalara geri dönüyor. Sterlinde son dakika kritik gelişmeler...

Ünlü ekonomi profesörü Aziz Konukman dolarda neler yaşanacağını açıkladı! Ateşe benzin dökülüyor

Ekonomi Profesörü Aziz Konukman, FED’in faiz kararı sonrası dolarda yaşanacak hareketliliği değerlendirdi.

Hazine taşınmazlarının satışında yüzde 20 indirim!

Vergi ve ekonomi paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Söz konusu ekonomi paketinde hazine arazileri ile ilgili önemli detaylar yer aldı. İşte ayrıntılar...

Salgın sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen, Covid-19’un gayrimenkul sektörüyle ilgili etkilerini ve gelecekte neler olacağını değerlendirdi.

Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler çıktı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren düzenlemelere de yer verildi..

Konut faizlerini düşürecek ekonomi paketi geliyor!

Gayrimenkul sektörünün merakla beklediği ekonomi paketinde son viraja geliniyor. Mayısın ilk haftası açıklanması planlanan paketten inşaatçılar, KDV alacağı, faizlerin gelir vergisinden düşürülmesi ve Eximbank desteğini bekliyorlar. 

Konuta vergi indirimi geliyor!

Hazırlıkları bir süredir devam eden ekonomi paketinde konuta ilişkin düzenlemeler de bulunuyor. Kulislerde başta konutta vergi indirimlerinin de bulunacağı bir paketin gündeme geleceği konuşuluyor..

Saros Ekonomi Zirvesi EGD tarafından gerçekleşti!

EGD'tarafmdan düzenlenen "Saros Ekonomi Zirvesi"nde bölge yöneticileri ve işadamları bölgenin ekonomik potansiyelini bunlara ilişkin sorun ve beklentilerini dile getirdiler.

Veraset intikal vergisi beyannamesinde neler olması gerekir?

Bir kimsenin ölümden sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin mirasçıları tarafından kabul edilmesi sonucunda öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, veraset intikal vergisi beyannamesinde neler olması gerekir?

Emlak vergisi ödemek için neler gerekli?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ev ve dükkan sahiplerinin yanı sıra arsa ve arazi gibi taşınmazları olan kimseler de vergi mükellefi oluyor. Peki, emlak vergisi ödemek için neler gerekli?

ekonomi paketinde neler va Haberi

ekonomi paketinde neler va

Artan faiz oranları nedeniyle son dönemde kan kaybeden konut satışlarına doping etkisi yapacak ekonomi paketi geliyor. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın kapısını çalan inşaat sektörünün temsilcileri bakandan özellikle ofis, dükkan ve apartlarda KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesi, konutta tek KDV uygulamasına geçilmesi, alım-satım vergilerinin düşürülmesi, konut kredisi faizlerinin gelir vergisi matrahından indirilmesi ve Eximbank'tan kredi desteği beklediklerini paylaştılar. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre, Mayıs ayının ilk haftasında çıkması beklenen paketin, sektöre can suyu olacağı düşünüşüyor.  Bir-iki aylık desteklerin yeterli olmadığını söyleyen sektör temsilcileri, "Bu desteğin en az yılsonuna kadar sürmesi gerekiyor. Böylece gayrimenkul sektörü rahat nefes alır" diyorlar. 

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, rafa kaldırılan devreden KDV alacaklarının tekrar gündeme gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Elmas, "KDV...