06 / 07 / 2024

Ekonomik Göstergeler Işığında Gayrimenkul Sektörü

Ekonomik Göstergeler Işığında Gayrimenkul Sektörü

‘Ekonomik Göstergeler Işığında Gayrimenkul Sektörü’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında Türk Gayrimenkul sektörünün içinden geçtiği dönem, mevcut durum ve yeni dönemde yapılması gerekenler tüm yönleriyle ele alındı. 

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre ekonomik güven endeksi, Kasım ayında aylık bazda yüzde 1,3 geriledi ve 95,3 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 1,8 azalış göstererek, 99,3 değerini aldı.

Altında tehlike çanları çalıyor! Dünyaca ünlü analist açıkladı! Altın fiyatları gelecek 14 gün içinde böyle olacak

Dünyaca ünlü analist Edward Meir, altında tehlike çanlarının çaldığını belirterek, altın fiyatlaırının 14 gün içinde nasıl olacağını açıkladı.

Cüzdanında Ziraat Bankası kartı olanlar aman dikkat! 10 gün içinde yapmayanların hakkı yanacak! Hemen kontrol edin

Cüzdanında Ziraat Bankası kartı olanlar aman dikkat... 10 gün içinde yapmayanların hakkı yanacak... Hemen kontrol edin...

Altında göstergeler bir anda yeşile döndü! 1 gram bile altını olan çabuk baksın! 22 Şubat 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları son dönemlerde sert düştü. Rekordan rekora koşan gram altın ons altının gerilmesi ile değer kaybetti. Bugün ise altında göstergeler bir anda yeşile döndü! 1 gram bile altını olan çabuk baksın! 22 Şubat 2023 altın fiyatları...

Göstergeler eksiyi gösteriyor! 2022'de rekor kırdık!

CHP’nin hazırladığı ekonomik göstergeler raporu Türkiye'nin dış ticaret dengesi ile alakalı negatif bir yol izlediği doğrultusunda oldu.  2022 yılında cari açık 48.8 milyar dolarla son 9 yılın zirvesine çıktı.

Dolar 10 gün içinde bu kadar olacak! Her an fırtına kopabilir! Yastık altında doları olanlar hemen gardınızı alın!

Dolarda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve dolar alıp satmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ediyor. Dolar 10 gün içinde bu kadar olacak! Yastık altında doları olanlar hemen gardınızı alın!

Dolar 16 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Hemen bakın! Yastık altında doları olanlar şimdiden hazır olun

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dün, yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Yatırımcılar son dakika dolar kuru ilgili uzmanların yorumlarını da takip ediyor. Dolar ile ilgili kritik açıklama yapıldı ve doların 16 gün içinde ne kadar olacağı belli oldu. Yastık altında doları olanlar şimdiden hazır

Dolar 14 gün içinde tam bu kadar olacak! Yastık altında doları olanlar gardınızı alın!

Fed faiz kararı faiz kararını açıkladıktan sonra gözler dolar kuruna çevrildi. Yatay seyrinde devam eden dolar kuru için yatırımcılar ''yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte dolar 14 gün içinde tam bu kadar olacak! Yastık altında doları olanlar gardınızı alın!

Gümüş fiyatlarında ters dalga! 1 gün içinde her şey değişti! Yatırımcılar dikkat kırmızı alarm

13,50 TL seviyesini test eden gümüş fiyatlarında bugün ters dalga yaşandı. Gümüş fiyatları tekrar 13 TL altına geriledi. 1 gün içinde gümüş fiyatları değişirken yatırımcılar son dakika gümüş fiyatlarını araştırıyor. 

Gümüş için yolun sonu mu geldi? Gümüş fiyatlarında son dakika...

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Son zamanlarda gümüş fiyatlarının dip seviyelere düşmesi ile beraber gümüş için yolun sonu mu geldi? sorusu akıllara takılıyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar? Gümüş ne olur? İşte son dakika...

Gümüş fiyatları fırladı! İşte gümüş fiyatlarında son durum...

Gümüş fiyatları bugün güne artışla başlarken gün içerisinde yükselişine devam eden gümüş fiyatları fırladı. Gümüş fiyatları bugün kaç TL oldu? İşte gümüş fiyatlarında son durum 8 Ağustos 2022...

İslam Memiş canlı yayında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT canlı yayınında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı.

Ekonomik Göstergeler Işığında Gayrimenkul Sektörü Haberi

Ekonomik Göstergeler Işığında Gayrimenkul Sektörü

‘Ekonomik Göstergeler Işığında Gayrimenkul Sektörü’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, mevcut makro ekonomik göstergeler ışığında, Türk Gayrimenkul sektörünün içinden geçtiği dönem, mevcut durum ve yeni dönemde yapılması gerekenler tüm yönleri ile tartışıldı.
 
 

Ekonomist/Yazar Prof. Dr. Sadi UZUNOĞLU (BLOOMBERG HT) ve Elif GERMİRLİ (TAHİNCİOĞLU GAYRİMENKUL)‘nin sunumları ile gerçekleştirilen toplantıda, ülkemizin içinde geçtiği ekonomik durum ışığında, Türk Gayrimenkul sektörünün mevcut durumu ve yeni dönemde yapılması gerekenler çok yönlü olarak tartışıldı. 


Konu ile ilgili Sadi UZUNOĞLU ‘Ülkemiz ekonomisinin içinden geçtiği dönem, dünya ölçeğinde değerlendirilmeli, ekonomimiz dolara endeksli ve cari açığı oldukça yüksek bir ülkeyiz, bu durum inşaat girdi maliyetlerinin yükselmesine sebep oluyor, ülkemiz gayrimenkul sektörü de bundan olumsuz anlamda etkileniyor, fiyatlar yükseliyor, sermaye yeterliliği olmayan firmalar darboğaza giriyor, ama her şeye rağmen...