02 / 05 / 2024

eksik beyan cezası

eksik beyan cezası

Eksik beyanda bulunan vergi mükellefleri, "pişmanlık dilekçesi" ile gayrimenkulün gerçek değerini bildirebiliyor. Peki, pişmanlık dilekçesi ile ödenen alım satım harcı emlak vergisini etkiler mi? İşte yanıtı...

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Aman dikkat cezası 6 bin 707 TL! Tüm emeklileri ilgilendiriyor!

Meslek kodunu yanlış giren, eksik prim yatıran işveren ceza ve tazminat ödeme cezası alıyor. Bu kapsamda emekli aylığını artırma yolu hizmet tespit davasından da geçiyor. Böylece 5 yıl geriye dönük aylık farkı da alınabiliyor.

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde süre uzatıldı! Bu güne kadar beyan etmezseniz, cezası var! 

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerlerinden kira geliri elde eden vatandaşlar için de beyan dönemi 5 Nisan'a kadar uzatıldı. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? 

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirini beyan etmeyenler tek tek belirleniyor

Hazine ve maliye Bakanlığı geçen yıl itibariyle kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik beyan eden mükellefler ile emlak piyasasını olumsuz etkileyen ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen emlakçılar ile ilgili geniş çaplı bir çalışma yaptı. İşte sonuçlar...

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Mal beyanında bulunmama cezası 2021!

Mal beyanında bulunma yükümlülüğü, şeffaflığının tesis edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Peki mal beyanında bulunmama cezası 2021 ne kadar? İşte mal beyanında bulunmama cezası 2021...

Ev alıp satacaklar dikkat! Cezası büyük!

Konut alım-satım işlemlerinde ödenen tapu harcında ‘gerçek beyan'da bulunmamanın cezası büyük. Tapu dairesinde ev değerinin altında beyan edilirse, ileride hem farkı hem de gerçek harç üzerinden yüzde 25 ceza ödeniyor. Yanlış beyan, dilekçeyle düzeltilebilir.

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Gayrimenkul satışında vergi kaybı 6-7 milyar dolar!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, " Türkiye genelinde gayrimenkul devirlerinde eksik beyan edilen veyan beyan edilmeyen gerçek değerler nedeniyle bir yılda oluşan tapu harcı, KDV ve gelir vergisi kaybı 6-7 milyar dolarları buluyor" dedi...

İmar barışı yanlış beyan cezası!

İmar barışında başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Peki, imar barışında yanlış beyan cezası nedir?

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

eksik beyan cezası Haberi

eksik beyan cezası

Pişmanlık dilekçesi ile ödenen alım satım harcı emlak vergisini etkiler mi?

Gayrimenkullerin emlak vergileri, bilindiği üzere mükellef tarafından beyan edilen gerçek alım-satım bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Mükelleflerin gerçek alım-satım bedelinden daha düşük beyanda bulunmaları ve bunun idarece tespiti halinde, aradaki farka isabet eden harç cezalı olarak (yüzde 25 vergi ziyaı cezası) tahsil ediliyor.


Kasıtlı ya da kasıtsız olarak eksik beyanda bulunan vergi mükellefleri, "pişmanlık dilekçesi" ile gayrimenkulün gerçek değerini bildirebiliyor.


Tapu harcının kasten veya kasıtlı olmayarak eksik yatırılması durumunda Maliye tarafından fark edilmeden farkın ödenmesi, sizi sonrasında cezalı duruma düşüp yüklü faizler ödemekten kurtarabiliyor. 


Ancak, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir defaya mahsus olmak üzere tapu harcı pişmanlık zammının ödenmesi gerekiyor.


Bunun dışında alım-satım işleminde bulunan diğer şahsın da tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile aynı tutarı ödemesi,...