01 / 05 / 2024

eksik telsim edilen konut için ne yapılmalı

eksik telsim edilen konut için ne yapılmalı

Son yıllarda hızla artan konut üretimi ve satışı, beraberinde birçok tüketicinin mağduriyet yaşamasına da neden olmaktadır. Tüketiciler, satın aldıkları konutlarda birçok eksik, kusur ve ayıp ile karşılaşabilmektedir.

Bu şartlarla eksik priminiz de olsa emekli olabilirsiniz! Son dakika primsiz emeklilik yolu: Şimdi bakın!

Bazı şartlara sahip olanlar çok az prim ödemesiyle emekli maaşı alabiliyor. Peki kimler eksik primle emekli olabilir? İşte merak edilen detaylar...

Kira geliri elde edenler dikkat! İşte merak edilen her şey!

Geçtiğimiz sene elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna sayılacak. İstisnayı geçen gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenin bu hakkı kayboluyor. 2022 yılı için geçerli sayılacak konut istisna tutarı da 9 bin 500 TL olacak.

Gayrimenkul satışında vergi kaybı 6-7 milyar dolar!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, " Türkiye genelinde gayrimenkul devirlerinde eksik beyan edilen veyan beyan edilmeyen gerçek değerler nedeniyle bir yılda oluşan tapu harcı, KDV ve gelir vergisi kaybı 6-7 milyar dolarları buluyor" dedi...

Eksik teslim edilen konut sorunları artık çözüme kavuşturulmalı!

Son yıllarda hızla artan konut üretimi ve satışı, beraberinde birçok tüketicinin mağduriyet yaşamasına da neden olmaktadır. Tüketiciler, satın aldıkları konutlarda birçok eksik, kusur ve ayıp ile karşılaşabilmektedir.

Eksik beyan edilen tapu harcı cezası!

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, eksik beyan edilen tapu harcı cezası ne kadar?

Rayiç bedel farkı tapu harcı vergi cezası!

Tapu dairesinde yapılan satışlar için harç, rayiç bedelden düşük olmayan taşınmaz değeri üzerinden ödeniyor. Beyan edilen değerin eksik olması halinde ceza kesiliyor. İşte rayiç bedel farkı tapu harcı vergi cezası...

Müteahhit eksik fatura şikayeti!

Kimi zaman müteahhit ve alıcılar daha az vergi ve harç ödemek için taşınmazın değerini olduğundan daha düşük gösterebiliyor. Peki, Müteahhit eksik fatura keserse ne olur? Müteahhit eksik fatura şikayeti nasıl yapılır?

Tapu harcının eksik yatırılması cezası 2015!

Gayrimenkul devrinde tapu harcı, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Bunu eksik beyan edenlerden belli cezalar kesiliyor. İşte tapu harcının eksik yatırılması cezası 2015...

İş kazasını 3 yıl engelleyen firma sigorta primini eksik ödeyebilecek!

Torba yasa Meclis'ten geçti. Buna göre, işyerinde ölümlü ve ciddi yaralanmalı iş kazalarını 3 yıl boyunca önleyen bir işveren, 3 yıl işsizlik sigortası primini eksik ödeyerek, iş güvenliği maliyetlerini çıkartabilecek.

Tapu harcı eksik ödenirse cezası nedir?

Daha düşük tapu harcı ödemek isteyen kimseler, satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Ancak eksik beyanda bulunan alıcı ve satıcının tespit edilmesinde halinde, ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası nedir?

Emlak vergisinde eksik beyan verilirse ne olur?

Emlak vergisi için öncelikle belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi için beyannameler, taşınmazın alındığı senenin sonuna kadar veriliyor. Peki, emlak vergisinde eksik beyan verilirse ne olur?

Pendik Batı Mahallesi'nde riskli ilan edilen alan ne olacak?

Bakanlar Kurulu kararı ile 'Riskli Alan' ilan edilen ve Pendik Belediyesi'nin hazırladığı raporlarda "ilçenin en prestijli alanlarından biri" olarak gösterilen Batı Mahallesi'nde oturanlar, yeni yapılacak konutlarının küçülmesi, yerlerinden edilme endişes

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar?

Tapuda kimi zaman taraflar daha az harç ödemek için gayrimenkulün değerini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti durumunda taraflara ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar?

eksik telsim edilen konut için ne yapılmalı Haberi

eksik telsim edilen konut için ne yapılmalı

Ekiz Avukatlık Bürosu Partnerlarından  Av. Mehmet Ali Keser'e konuya ilişkin görüşlerini sorduk.

Vatandaşların en çok mağdur olduğu konulardan biri olan, eksik ve ayıplı teslim edilen konutlarla ilgili sorunların artık çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Ali Keser, “Vatandaşların bir bölümü konutlarını zamanından çok sonra veya hiç teslim alamamaktan yakınırken, bir kısmı da konutunu teslim almış olmakla beraber eksik ve kusurlu olmasından dolayı bir çok sorunla uğraşmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.


İnşaat sektöründe maketten konut satışı büyümeye devam ederken, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’a rağmen konut satın alan tüketicilerin şikâyet ve mağduriyetleri de artmaya devam ediyor. 


İnşaat firmaları satışı bitirdikten sonra adeta ulaşılmaz oluyor ve satış sonrası yeterli hizmeti vermiyor. Hatalı imalat, kusur,...