07 / 05 / 2024

Ekşisözlükte İstanbul mahalle adları

Ekşisözlükte İstanbul mahalle adları

Sosyal medyada son günlerde yeni bir geyik ortaya çıktı. Herkes bulunduğu semtin ismini İngilizce'ye Chicken Translate yöntemiyle çeviriyor. İşte İstanbul semt adlarının Ekşisözlük yazarlarının tarafından İngilizce'ye çevrilmiş halleri...

Müştemilat nedir? Müştemilat modelleri ve kanunu nedir? 

Sözlükte eklenti anlamına gelen müştemilat, bir yapının belirli bölümünü yansıtır. Emlak terimlerinden biri olan müştemilat, evden ayrı olan bazı yerleri ifade eder. Peki müştemilat tam olarak nedir, müştemilat modelleri ve kanunu ne anlama gelir? İşte müştemilat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

TCDD Taşımacılık AŞ, 11 Ağustos tarihinden itibaren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacağını duyurdu. İşte o açıklama ve ayrıntılar...

Gözlükte korkunç iddia! Gözlük satın alayım derken sakata gelmeyin! Satılan her 5 gözlükten biri denetimsiz!

Gözlerinizi güneşten koruyayım derken sağlığınızdan olmayın. Hem online platformlarda hem de mağazalarda yapılan bazı satışlarda, denetimsizlik nedeniyle göz sağlığının hiçe sayıldığı iddia ediliyor.

Emekli promosyon yarışında son düzlükte Yapı Kredi'den atak! Ödeyecekleri rakamı açıkladılar

Emekli promosyon yarışında artık son düzlüğe girilirken, Yapı Kredi bankasından bir atak geldi. Banka ödeyecekleri promosyona ilişkin detayları açıkladı.

Black Mirror'un yeni sezonu mu gerçek hayat mı? Google, anlık çeviri yapan artırılmış gerçeklik gözlüğünü tanıttı!

11 ve 12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşem Google I/O 2022 geliştirici konferansının ilk günü sona erdi! Google, anlık şekilde herhangi bir dilden çeviri yaparak gerçek hayata sizin dilinizde altyazı ekleyen gözlüğünü dünyayla tanıştırdı! Peki, Google konferansın ilk gününde neler oldu?

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının yarattığı tablo: Kayıp 8.4 milyar Euro!

Ulaşım uzmanı Prof. Dr. Haluk Gerçek yaptığı açıklamada İstanbul'daki Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının inşaat ve yatırım olarak 8.4 milyar euroluk bir ekonomik kayıp yarattığını dile getirdi.

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Olcay Çiçek tarafından kuruldu.

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı biletlerine yoğun ilgi!

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı biletlerine yoğun ilgi gösterildiğini açıkladı. Ekşi, ilk 2 günde bin 640 biletin satıldığını söyledi. 

Misal İstanbul daire fiyatları ne kadar?

Ahes Misal İstanbul projesi Süleyman Ekşi imzasıyla İstanbul Gaziosmanpaşa'da 2 milyar TL yatırım bedeliyle hayata geçirildi. Peki Misal İstanbul daire fiyatları ne kadar?

Hazineden yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekecek karar!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada İstanbul’un Finans Merkezi olması hedefi çerçevesinde çalışmaların hız kazandığını, başta vergi, bankacılık, sermaye piyasası ve diğer ilgili alanlarda bir çok düzenleme yapıldığını dile getirdi.

Nivo İstanbul’un beşte biri yabancı yatırımcının olacak!

Beş yıldızlı Nivo İstanbul projesiyle, Basın Ekspres’te 42 bin metrekarelik alanı dönüştürmeye devam eden Cathay Group’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Basın Ekspres’te yakın gelecekte endüstriyel alan kalmayacağını söyledi.

Ankara Nevin Gökçek Kursu'nun yeni binasının temeli atıldı!

Ankara Nevin Gökçek Hafızlık Kursu'nun yeni binası için temel atma töreni yapıldı. Program hoca Mustafa Acar tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

Ekşisözlükte İstanbul mahalle adları Haberi

Ekşisözlükte İstanbul mahalle adları

Megakent İstanbul bu yeni trendden fazlasıyla nasibini aldı. İşte o semtler ve İngilizce karşılıkları İngilizce çeviriler:


Acıbadem - Hot almond


Avcılar - Hunters


Bağcılar - Vignerons


Bakırköy - Coppertown


Beşiktaş - Cradlestone


Beykoz - Men trump


Beylerbeyi - Master of masters


Beylükdüzü - Lordship meadow


Beyoğlu - Earl's son


Bostancı - Vegetabler


Edirnekapı - Edirne door


Eminönü - Surefron


Göztepe - Eyehill


Halkalı - Ringy


Haydarpaşa - Haydarpasha


İçerenköy - Including village


Karaköy - Blackville


Kartal - Eagle


Kavacık - Little tinder


Kumkapı - Sand door


Küçükçekmece - Small drawer


Maslak - Running pipe


Nişantaşı  - Markstone


Suadiye - Eat the suad


Şişli - Skewers


Topkapı - The cannon door


Tuzla - With salt


Yenikapı - The new...