01 / 05 / 2024

ekspertiz değeri nedir

ekspertiz değeri nedir

Gayrimenkul değerleme tebliği, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde değerleme hizmeti verecek şirketlere ve bu şirketlerin kurulca listeye alınmalarına ilişkin esasları 12 Ağustos 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ekspertiz değeri nedir?

Ekspertiz değeri nedir?: Ekspertiz değeri belirlenirken, satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özellikleri göz önünde bulunduruluyor. Ev ekspertiz raporunun alınması ile bankalar kredi verme işlemini gerçekleştiriyor...

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Bitcoin'in gerçek değeri ne?

Geçtiğimiz haftalarda 52 bin doları geçen Bitcoin ani bir düşüşle 40 bine kadar geriledi. Peki, Bitcoin'in değeri nedir? İşte detaylar...

Yeni Gimat GYO'nun kira ekspertiz değeri 15 milyon TL oldu!

Yeni Gimat GYO'nun portföyünde bulunan Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değerleme raporuna göre 2020 yılı için aylık kira ekspertiz değerleri sırasıyla KDV Hariç 15 milyon 14 bin 286 TL ve 500 bin TL olarak tespit edildi.

Panora AVM'nin kira ekspertiz değeri 89.6 milyon TL!

Panora GYO'nun portföyündeki Panora AVM'nin 2020 yılı yüzde 100 doluluk oranı dikkate alınarak yapılan hesaplama ile yıllık kira ekspertiz değeri 89 milyon 604 bin TL + KDV olarak tespit edildi.

Rayiç bedel nedir? Bir parselin rayiç değeri nasıl hesaplanır?

Bir parselin rayiç değeri, toprağı ve araziyi üzerinde bulunan parçalarıyla, özellikle bina ve diğer ek yapı tesisleriyle birlikte hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Torunlar GYO projelerinden Mall of İstanbul'un 2019 yılı ekspertiz raporu yayınlandı. Dev AVM'nin piyasa değeri şaşırttı. Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri bir senede tam 410 milyon TL arttı. Peki Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri ne kadar? İşte tüm detaylar...

Akiş GYO Akasya AVYM kira ekspertiz değeri raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne ilişkin hazırlattığı ekspertiz değerleme raporunu KAP'ta yayınladı...

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli'nin ekspertiz değeri 140 milyon dolar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan'ın sorularını yanıtladı. Özbek Mecidiyeköy'deki otelin ekspertiz değeri 140 milyon dolar olduğunu belirtti.

Van AVM ile bölgenin değeri artacak!

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Van AVM kentin modern şehirleşme yolundaki kılavuzlarından olacak. VAN AVM’nin yaşam merkezi konsepti, ‘Yeni Van’ için yön verecek. Hem Van’ın, hem bölgenin değeri artacak ” dedi.

Kartal, İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgesi!

DAP Yapı, Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de, yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğuna dikkat çekti.

Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, bir gayrimenkul için ortalama ne kadar vergi ödemesi yapılır? Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Türkiye'de satışa çıkarılan otellerin toplam değeri 8.7 milyar!

Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satılığa çıkarılan tesislerin toplam değeri 8,7 milyar lirayı buluyor. En çok satılık otel Muğla'da bulunuyor.

ekspertiz değeri nedir Haberi

ekspertiz değeri nedir


Gayrimenkul değerleme tebliği!


Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde değerleme hizmeti verecek şirketlere ve bu şirketlerin kurulca listeye alınmalarına ilişkin esaslar hakkında 12 Ağustos 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan gayrimenkul değerleme tebliği aşağıdaki gibidir:


Gayrimenkul değerleme tebliği!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar


Amaç


Madde 1 – Bu Tebliğin amacı, sermaye piyasası mevzuatına tabi ortaklıkların, sermaye piyasası mevzuatı uyarınca değerleme yaptırmaları zorunlu tutulan işlemlerine ilişkin olarak değerleme hizmeti vermek üzere Kurulca listeye alınacak gayrimenkul değerleme şirketlerine ilişkin esasları belirlemektir.


Dayanak


Madde 2 – Bu Tebliğ, 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 15/12/1999 tarih ve 4487 sayılı Kanunla değişik 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (r) ve (t) bentlerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanım ve kısaltmalar


Madde 3 – Bu Tebliğde geçen;


Kanun   :       28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı...