27 / 04 / 2024

Ekspertiz ücretlerinin iadesi

Ekspertiz ücretlerinin iadesi

Konut kredisi dosya masrafları kapsamında ekspertiz ücretleri de yer alıyor. Peki, ekspertiz ücretleri dosya masrafı kapsamında geri alınabiliyor mu?

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

TOKİ 2020 başvuru ücretleri ne zaman iade edilecek?

TOKİ'ye başvuran ve isimleri kurada çıkmayan vatandaşlar başvuru sırasında yaptıkları ödemelerin ne zaman iade edileceğini merak ediyor. Peki başvuru ücretlerinin iadesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

Bankalardan 'ekspertiz ücretlerinin iadesi' talebi!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bankalardan ev kredisi kullananlarda alınan ekspertiz ve ipotek bedellerinin tüketicilere geri ödenmesi gerektiğini açıkladı...

TOKİ başvuru ücretleri ne zaman iade edilecek?

TOKİ kura çekilişlerinde isimleri çıkmayan vatandaşlar ise ücret iadelerinin ne zaman alınacağını araştırıyor. Peki TOKİ sosyal konut başvuru ücretlerinin iadesi nasıl alınır?

Konut kredisi ekspertiz ücretinin iadesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu soruya yanıt olarak Konut kredisi ekspertiz ücretinin iadesi konusuna değindi..

Konut kredi dosya masrafı iadesi nasıl olur?

Konut kredisinde bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. Peki, konut kredi dosya masrafı iadesi nasıl olur?

Reysaş GYO Giresun Tirebolu 345 Ada 25 Parsel gayrimenkul ekspertiz raporu!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş GYO Giresun Tirebolu 345 Ada 25 Parsel gayrimenkulünün 2014 yıl sonu ekspertiz raporunu yayınladı..

Reysaş GYO Kocaeli Çayırova 2080 Ada 1 Parsel ekspertiz raporu!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş GYO Kocaeli Çayırova 2080 Ada 1 Parsel gayrimenkulünün 2014 yıl sonu ekspertiz raporunu yayınladı..

Konut kredisi dosya masrafları iadesi dilekçesi 2015!

Konut kredisi dosya masrafları, tüketiciye iade ediliyor. Bu masrafın iadesi için öncelikle bankaya akabinde ise Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına müracaat edilmesi gerekiyor. İşte onut kredisi dosya masrafları iadesi dilekçesi 2015...

2015 yılında konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl olacak?

Konut kredisi kullanarak mesken sahibi olmak isteyen kimseler, Yargıtay kararları gereğince ne için ödediğini bilmediği konut kredisi dosya masrafının geri iade edilmesini isteyebiliyor. Peki, 2015 yılında konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl olacak?

Saf GYO Rozi Fabrika binası ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Rozi Fabrika binası ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO Akasya Koru ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Akasya Koru ekspertiz raporunu yayınladı.

Ekspertiz ücretlerinin iadesi Haberi

Ekspertiz ücretlerinin iadesi

Eksper, taraflar arasında yargı yoluna gitmiş veya sigorta anlaşmazlıkların çözümünde büyük bir rolü bulunan, herhangi bir şeyin değerini belirlemek veya kaza ya da farklı bir nedenden dolayı oluşan hasarı maliyetini tespit etmek için görevlendirilen bilirkişiler oluyor.

Konut kredisi başvurularının onay sürecinde eve verilecek değer eksperler tarafından tespit ediliyor. Ekspertiz raporunda evin değeri belirleniyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. 

Konut kredisi dosya masrafları kapsamında ekspertiz ücretleri de yer alıyor. Bilindiği üzere konut kredisi dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu?

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu?

Yargıtay kararı gereğince, ekspertiz ücretleri iade edilemiyor. Bu ücret, bankanın alacağı zorunlu, makul ve belgeli masrafları arasında bulunuyor. Dolayısı ile bu ücret ispatlanabildiğinden iade edilemiyor.

Yargıtay kararı şu şekilde sıralanıyor:

"Davacı eldeki dava ile, Tüketici Sorunları Hakem...