24 / 07 / 2024

ekspertizin hazırladığı raporda neler yer alıyor

ekspertizin hazırladığı raporda neler yer alıyor

Bankaların konut alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde gayrimenkul uzmanlarının yaptığı incelemeler dikkate alınıyor. Raporda neler yer alıyor? Peki, bu raporunu hazırlayan ekspertizlerin sorumluluğu nelerdir?

Dolar 7,5 TL birden fırlayacak! Tam tarih verildi! Anket sonucu net! Doları olan baksın...

Dolar/TL kuru 31 Mart seçimi sonrası kısmı yükselişe geçti. Merkez Bankası, ekonomi dünyasından 68 katılımcıya başvurarak hazırladığı raporda doların 7,5 TL birden fırlayacağı belirtildi.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

İstanbul'da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, yaklaşık 1000 sayfalık taslak raporunu hazırladı. Raporda yer verilen talepler ve ayrıntılar peş peşe açıklandı. 

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.

Philips anneler için hazırladı! İşte 05 Eylül 2022 fiyat listesi

Anneler ve yeni anne olacakların dikkatine.. Bu haber sizi çok yakında ilgilendiriyor… Bebeğiniz ne kadar sağlıklı besleniyor? Peki Philips'in anneler ve bebekleri için hangi ürünleri hazırladı ve fiyatları nasıl? Sizin için bir liste hazırladık.

FED'in dolar raporu ortaya çıktı! Banka koşulsuz taahhüt verdi

ABD Merkez Bankası FED'in enflasyonla mücadele ve doların küresel piyasalarda güçlü konumunu sürdürebilmesi için attığı adımlara ilişkin hazırladığı 'Para Politikas Raporu' yayınlandı. Bankanın yılda iki kez hazırladığı raporda "koşulsuz" taahhüt bulunuyor.

Türkiye'de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

Türkiye son 15 yılda görülmemiş bir krizin içinden geçiyor. Artan fiyatlar vatandaşı her açıdan zorlamaya devam ediyor. İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) hazırladığı raporda çok ilginç tespitlere yer verildi. Ücretsiz dağıtılıyor kapış kapış gidiyor tespiti yapıldı.

Turizm ve otel piyasasının 2021 karnesi!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş, '2021 Yılı ve Sonrası Turizm (Otel) Piyasası Analizi' başlığıyla hazırladığı raporda, Türkiye'nin turizm sektörünü değerlendirdi. 

İstanbul depreminde binaların yüzde 43'ü hasar görecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kandilli Rasathanesi’nin beraber hazırladığı raporda, eğer İstanbul’da 7.5 şiddetinde bir deprem meydana gelirse neler yaşanacağına yer verildi. İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman da depreme ilişkin konuştu.

Türkiye'deki her 10 binadan 8'i riskli!

Depreme karşı alınabilecek tedbirlerin tespit edilmesi amacıyla kurulan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporda çarpıcı veriler bulunuyor.

Saadet Partisi'nden Kanal İstanbul raporu!

Saadet Partisi Ulaştırma ve Altyapı Politikalar Kurulu tarafından son günlerde gündemden düşmeyen çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, Kanal İstanbul projesinin ülke ekonomisini, ekosistemini ve milli güvenliğini nasıl etkileyeceğine ilişkin bilgiler verildi. 

İstanbul Üniversitesi Kartal depremine ilişkin rapor hazırladı!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri tarafından, dün İstanbul'da yaşanan merkez üssünün Kartal olduğu açıklanan sarsıntıyla ilgili ön inceleme raporunu hazırladı.

TBMM Alt Komisyonu 'devre mülk mağduriyeti' raporunu hazırladı!

‘Devre mülk’ ve ‘devre tatil’ satın alımları için rapor düzenlendi. Raporda mağduriyetlerin engellenmesi amacıyla hazırlanan çözüm önerileri sunuldu.

ekspertizin hazırladığı raporda neler yer alıyor Haberi

ekspertizin hazırladığı raporda neler yer alıyor


Ekspertizin sorumluluğu!


Ekspertiz raporu  kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Genellikle bankalar kendi eksperlerini seçiyorlar. Gayrimenkulü yerinde gören kişiler banka personeli değil, gayrimenkul değerleme şirketlerinde çalışan eksperler oluyor. 


Konut kredisi ekspertiz raporu, bankaların verilecek olan kredi miktarını tespit edebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Kredi verilebilmesi için öncelikli olarak mortgage yasası kapsamında konutlarının değerinin tarafsız kuruluşlarca belirlenmesi gerekiyor.


Rapor aşamasında ise, her bankanın rapor formatına uygun bir biçimde raporlar ilgili eksperler tarafından yazılıyor ve kontrol sonrasında ilgili bankaya gönderiliyor. Banka rapor incelemesi sonucunda, onayladığı kredi tutarını müşterisine iletiyor. Peki, ekspertizin hazırladığı raporda neler yer alıyor? Ekspertizin sorumluğu nedir?


Ekspertizin sorumluluğu!


Ekspertiz raporun hazırlarken gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısını dikkatli ve doğru bir...