05 / 05 / 2024

El Ezher Yahudi yerleşim birimleri

El Ezher Yahudi yerleşim birimleri

El-Ezher Kurumu, ABD yönetiminin Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini duyurmasını kınadı.

Hamas'tan, İsrail'in Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı!

Hamas'ın resmi sözcüsü Abdullatif el-Kanu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı yaptı.

Yahudi yerleşim birimleri Kudüs'e bağlanacak!

İsrail makamları tarafından işgal altında bulunan Batı Şeria’nın El-Halil bölgesi ve etrafındaki Yahudi yerleşim birimlerini Kudüs’e bağlamak için yeni yol açma projesine start verdi.

Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı gösteri!

Asira El-Kıbliyye beldesinde toplanan Filistinliler, bölgede inşası hedeflenen Yahudi yerleşim birimini protesto ederek kendilerine ait arazilerde zeytin fidanları dikmeye çalıştı.

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da ele geçirdikleri alanda inşaata başladı!

Yahudi yerleşimcilerin işgal altında olan Batı Şeria’nın güneyinde Filistinlilere ait araziye el koyarak, üzerine yerleşim yeri inşa etmeye başladığı bildirildi.

El-Halil'de Yahudi mahallesi projesini protesto eden Filistinlilere müdahale!

İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Yahudi mahallesi projesine karşı gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırdı.

El Halil'de Yahudi mahallesi projesi nedeniyle greve gidildi!

İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil'de "Yahudi mahallesi kurulması" projesi sebebi ile El Halil'de genel greve gidildi ve kepenk kapatıldı...

El-Ezher, ABD'nin Yahudi yerleşim birimleri kararını kınadı!

El-Ezher Kurumu, ABD yönetiminin Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini duyurmasını kınadı.

Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'da Filistinlilerin arazisine el koydu!

İsrail askerleri korumasıyla yasa dışı konut inşa edip işgal altında yer alan Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir araziye el koyup, kazı çalışmaları başladı.

Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait bir binayı boşaltacak!

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde, Yahudi yerleşimcilerin, 14 yıl önce gasbettikleri, Filistinlilere0 ait bir binayı boşaltmalarına karar verildi. 

Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı gösteri!

Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Mezraa el-Garbiyye beldesinde toplanan Filistinliler, bölgede yeni Yahudi yerleşim birimi yapılmasına karşı bir gösteri gerçekleştirdi.

İsrail'den El Halil'e konut inşası planı!

İsrail Savunma Bakanı Liberman, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil bölgesindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin genişletilmesi için ek konut inşası planlandığını açıkladı.

Filistin topraklarında Yahudi gecekondulaşması devam ediyor!

Yahudi yerleşimciler Nablus kentinin güneyinde Filistinlilere ait araziye el koyarak 5 yeni gecekondu inşa etti...

İsrail, Filistinlilere ait 52 dönümlük araziye el koydu!

İsrail, Batı Şeria'daki Filistinlilere ait 52 dönümlük araziye el koydu. Zanun beldesinde Yahudi yerleşim yeri dosyasından sorumlu Hasan Şabita, "El konulan araziler belde sakinlerine ait" dedi. 

El Ezher Yahudi yerleşim birimleri Haberi

El Ezher Yahudi yerleşim birimleri

Mısır’daki El-Ezher Kurumu, ABD yönetiminin işgal altında olan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini duyurmasını kınadı.

El-Ezher'in yaptığı açıklamada, Amerika'nın söz konusu tutumunun, "Siyonist varlığa" daha fazla yerleşim birimleri yapması için yeşil ışık anlamına geldiği belirtilerek, kararın İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da yaşayan Filistin halkına yaptığı zulmü daha artıracağı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Washington’un son dönemde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve Golan Tepeleri'ni de içine alan yeni bir İsrail haritasını kabul ettiğinin belirtildiği açıklamada, “ABD yönetiminin bu tutumu işgal altındaki Filistin devletinin haklarının açıktan ihlali ve mazlum Filistin halkına yapılan zulmün daha da artırılmasından başka bir şey değildir.” ifadeleri yer aldı.

Amerika’nın BM kararları ile uluslararası yasaları hiçe sayan adımlarını en sert ifadelerle reddettiğini açıklayan ve...