03 / 05 / 2024

Elazığ depremzede evleri

Elazığ depremzede evleri

41 vatandaşın hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından tam 1 yıl geçti. Bölgede 20 bin 510 konutun yapımı planladı ve 17 bin 523 afet konutunun inşaatına başlandı.

Elazığ'da depremzedeler için 871 konut inşa ediliyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan deprem sonrasında TOKİ tarafından yapılan konutların yapımı devam ediyor.

Elazığ'daki 164 deprem konutu sahiplerini buldu!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar görenler için inşa edilen 164 konut için kura çekilişi gerçekleştirildi.

Elazığ'da 105 deprem konutu sahiplerini buldu!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için 11 farklı yerde hayata geçirilen toplam 105 konutun kuraları çekildi. İşte detaylar...

Elazığ'da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Rüstempaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinde ki hak sahipleri için inşa edilen 340 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığlı depremzedelerin sözleşmelerine dava açmama şartı eklendi iddiası!

Elazığ’da yaşanan depremde evleri yıkılan mülk sahiplerinin birçoğu, sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aleyhinde haklarını aramak amacıyla dava açtı.

Elazığ'da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların kura çekilişi yapıldı.

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler için yapılacak yeni konutların akıbetini TBMM gündemine taşıdı...

Elazığ'da 1080 deprem konutu için kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için hayata geçirilen konutların kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da 376 depremzede daha evlerine kavuştu!

Elazığ'da yaşanan depremden sonra, depremzedeler için inşa edilen konutlar sahiplerine teslim edildi.

Malatya Pütürge'de yapılacak depremzede evleri mecliste!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen depremde hasar gören Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremzedeler için yeni konut yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zülfü Demirbağ'dan Elazığ'daki depremzedeler için tepki çeken açıklama!

Deprem Araştırma komisyonuna deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzede vatandaşlarla konuşan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Sizin sorunlarınızı çözmeye gelmediler" dedi.

Elazığ'da 4 bin 700 konut için kuralar çekildi!

Elazığ'da geçen sene 24 Ocak depreminden sonra evleri ağır hasar gören vatandaşlar için dört farklı lokasyonda hayata geçirilen 4 bin 700 konutun kura çekimi 19 saat 25 dakikada tamamlandı.

Elazığlı depremzedelerden kentsel dönüşüm açıklaması!

Elazığ'da yaşanan depremde evleri yıkılan ve devletin yaptığı yeni konutlara yerleşen depremzedeler yaptıkları açıklamada, "Kentsel dönüşümün sağlığımız ve hayatta kalmamız için büyük bir önemi var" dedi.

İzmir Bayraklı'da 20 depremzede aile evlerine kavuştu!

30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle evleri hasar gören 20 depremzede aileye ev teslimi yapıldı. Kiralık dairelerde oturacak ailelerin bir yıllık kira ücretlerini ise Hürriyet Emlak ve Ahbap Derneği tarafından ödendi.

Elazığ depremzede evleri Haberi

Elazığ depremzede evleri

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bir yıl önce moloz yığınlarıyla dolan, yakınlarını kaybedenlerin acı feryatlarının yükseldiği Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek ve Petek sitelerinin bulunduğu alanlarda devlet jet hızıyla yepyeni bir yaşam kurdu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehir merkezi ve şehrin farklı noktalarında 20 bin 510 konut planladı ve 17 bin 523 afet konutunun inşaatına başladı.

Sabah'tan Uğur Yıldırım'ın haberine göre; köylerde ve kırsal kesimlerde 281 yerleşim noktasında konutları ağır hasar gören hak sahibi aileler için bin 265 konutun yapımına başlandı. AFAD, TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yapımı tamamlanan 2 bin 517 konut hak sahiplerine verildi.

Ağır hasar alan Mustafa Paşa Mahallesi'nde inşaatı süren evler ile birlikte yaz sonuna kadar Elazığ'da bütün konutların hak sahiplerine teslim edilecek. Elazığ'da depremden etkilenen binlerce aileye bu...