17 / 05 / 2024

Elazığ Harput projeleri

Elazığ Harput projeleri

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde ağaçlandırma çalışması esnasında bulunan taş kabartmanın olduğu alanda kazı çalışması başlatıldı. Çalışmalarda birçok mimari yapıya rastlandı.

TOKİ Elazığ Harput'ta 150 konut inşa edecek! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin Elazığ Harput'ta 150 konut inşa edeceğini açıkladı. Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, Harput sakinlerinin ilçeye daha fazla konut inşa edilmesini beklediğini belirtti...

Harput’a 80 milyon TL’lk diyanet külliyesi!

Elazığ Harput’ta inşa edilmesi planlanan ve yaklaşık iki yıldır projelendirilen “Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi” projesi hayata geçiriliyor. Toplam 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek külliyenin maliyetinin 80 milyon TL’yi bulması planlanıyor.

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Harput doğalgaza kavuştu!

Hızla devam eden alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle Elazığ'ın Harput Mahallesi’ne doğalgaz verilmeye başlandı.

Elazığ ve Bartın'da enerji iletim hattı projeleri için kamulaştırma!

154 kV Elazığ 2-Maden 2-Ergani Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi ve 154 kV Yeniçates-Bartın Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. İşte kararlar..

Harput Ulu Cami'nin minaresi Pisa Kulesi'nden daha eğimli!

Elazığ'daki 859 yıllık Harput Ulu Cami'nin minaresinin, 6.8 derece eğime sahip olduğu tespit edildi.

Mücahit Yanılmaz Elazığ'daki projeleri anlattı!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Ne kadar güzel hizmetler yaparsak, kendi doğup, büyüdüğümüz yere de artı getirmiş oluruz” ifadesini kullandı.

Elazığ Harput'ta kazı çalışması başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde ağaçlandırma çalışması esnasında bulunan taş kabartmanın olduğu alanda kazı çalışması başlatıldı. Çalışmalarda birçok mimari yapıya rastlandı.

Elazığ Harput'a kültür parkı inşa edilecek!

Elazığ İl Özel İdaresi, Harput'taki Buzluk Mağarası yolu üzerinde bulunan Ejderha Taşı bölgesinde Kültür Park inşa edecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Adıyaman ve Elazığ yetkilileri dönüşüm hakkında fikir alışverişinde bulundu!

Adıyaman Belediyesi ile Elazığ Belediyesi yetkilileri, kentsel dönüşüm projeleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. İki belediyenin yetkilileri bir araya gelerek fikirlerini ortaya koydular.

Elazığ'daki altyapı ve üstyapı projeleri yeni yatırımları artıracak!

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, bu yıl Elazığ'da yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinin kentte yapılacak yeni yatırımların önünü açacağını belirtti. İşte Öztop'un açıklaması şöyle:

Elazığ'daki emeklilere TOKİ müjdesi!

Geçtiğimiz yıllarda Emekliler Derneklerinin girişimleriyle evi olmayan emekliler için Türkiye genelinde konut projeleri hayata geçirilmişti. Kayabaş, "TOKİ Elazığ için konut yapılması kapsamında proje çalışmalarına başlamış bulunmaktadır." dedi.

Elazığ'da kentsel dönüşüm master planına ihtiyacı var!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Av. Murat Erdoğan, Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında gerekti tüm projeleri ve çözüm yollarını dernek olarak ortaya koyduklarını söyledi.

Elazığ Harput projeleri Haberi

Elazığ Harput projeleri

Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü Demir "Yaklaşık 150 metrekarelik bir alanda başlatılan sondaj çalışmalarımızda zaman zaman 80-90 santimetre, zaman zaman bir metre derinlikte mimari yapı kalıntılarına rastladık" dedi.


Elazığ Orman Bölge Müdürülüğü'nün geçen ay tarihi Harput Mahallesi Nevruz Ormanları mevkisinde yaptığı teraslama çalışmaları esnasında bir taş kabartma bulunması üzerine harekete geçen Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, bölgede kazı çalışması başlattı.


Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü Bülent Demir, yaptığı açıklamada, yapılan teraslama çalışmaları sırasında bir taş kabartmanın bulunduğu bilgisinin kendilerine bildirilmesi üzerine yerinde inceleme yaptıklarını anımsattı.


Demir, ortaya çıkan 15-20 santimetre kalınlığındaki taş kabartmanın bakanlığın izinleri doğrultusunda 3 Mayıs'ta müzeye nakledildiğini, ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığının izni doğrultusunda Elazığ Valiliğinin sağladığı finansman desteğiyle kabartmanın bulunduğu alanda acil kurtarma kazılarına başladıklarını söyledi.


Birçok...