28 / 08 / 2024

elazığ malatya deprem

elazığ malatya deprem

Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenenler için Ankara Üniversitesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öz, "Mükellefin kaybettiği bu gelir kaynaklarıyla ilgili vergi borçları ve cezaları terkin edilebilecek." dedi...

TOKİ Malatya deprem konutları kura sonucu sorgulama ekranı 2024! AFAD TOKİ Malatya deprem konutu sonucu nasıl öğrenilir?

TOKİ Malatya deprem konutları kura sonucu sorgulama ekranı 2024 pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte AFAD - TOKİ Malatya deprem konutu sonuçları öğrenme detayları...

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

Son dakika! Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem! 

AFAD, Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Merkezi Battalgazi ilçesi olan deprem pek çok ilde de hissedildi.

Son Dakika! Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem...

Malatya'nın Kale ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Malatya'da saat 15.41'de merkez üssü Kale olan 4 büyüklüğünde sarsıntı hissedildi. 

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için imzaları attı!

Emlak Konut GYO tarafından Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için sözleşmeler imzalandı. İşte sözleşme bedelleri...

Son dakika! Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem!

Malatya Pütürge'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 16.19’da kaydedilen sarsıntı, 9,6 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Elazığ'da 4,2 büyüklüğünde deprem!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Elazığ'da saat 16.26'da derinliği 9 kilometre olan bir deprem yaşandı.

Son dakika! Malatya'da 4,6 şiddetinde deprem!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 12:34’te meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

Malatya’da 4,3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 10.55’te meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremden sonra ekiplerin saha çalışmasına başladığını söyledi.

Deprem uzmanından Malatya depremi açıklaması: O fay harekete geçti! SON DAKİKA!

Malatya'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu. Peki deprem hangi fayda meydana geldi? İşte Görür'ün o açıklamaları... 

Malatya Deprem Konutları'nın bir kısmı teslime hazır!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Malatya Deprem Konutları teslime hazır hale geldi.

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yapım çalışmaları devam eden 3. etaptaki 736 deprem konutunun, teslimleri aralık ayında gerçekleştirilecek.

Malatya Doğanşehir'deki 350 deprem konutu teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, Mart ayında temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin gelecek ay hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

elazığ malatya deprem Haberi

elazığ malatya deprem

Ankara Üniversitesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öz depremden etkilenenler için vergi borçları ve cezaları terkin edilebilecek açıklamasında bulundu. Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenen mükelleflere vergi terkini imkanı sağlanırken, bundan yararlanacakların gelir kaynağı olan varlıklarının üçte birini kaybetmiş olması gerekiyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Elazığ ve Malatya'daki afet nedeniyle vergi kanunlarının uygulaması bakımından 3 ay süreyle mücbir sebep hali ilan ederek, her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresini uzatmıştı. Bu illerde bulunan vergi mükelleflerinin vergi borçlarına da gerekli şartları taşımaları kaydıyla faiz alınmadan 24 ay taksitlendirme imkanı tanıyacağını bildiren Bakanlık, depremde varlıklarını kaybeden mükelleflerin Vergi Usul Kanunu'nun 115'inci maddesi uyarınca terkin talep etmelerinin mümkün olduğunu bildirmişti.

"Mücbir sebep süresi uzatılabilir"

Vergi Usul Kanunu'na...