27 / 05 / 2024

Elazığlı depremzedeler arazi alımı

Elazığlı depremzedeler arazi alımı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehirde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra, depremzedelere 1 Türk Lirası bedelle arazi satılacağını duyurdu. Ancak depremzedeleri 1 TL denilen araziler için 450 TL istendiğini ileri sürdü.

Milli Emlak'tan Muğla ve Ankara'da satılık arazi! 45 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Muğla'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış bedelleri 45 bin TL'den başlıyor.

1941 yılında vatandaşları arazi sahibi yapacak uygulama!

1941 yılında Arazi tevzi kanunundaki bazı maddelerinin hayat şartlarına uymadığı gören hükümet herkesi arazi sahibi yapacak bir uygulama kararlaştırmış.

Milli Emlak'tan Ankara ve 2 ilde daha satılık arazi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve 2 ilde daha arazi satacak. Arazilerin satış ihaleleri 7 Şubat, 13 Şubat ve 15 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Emlakta Nostalji: Erenköy'de deniz manzaralı arazi 3 bin 500 liraya satılmış!

1942 yılında Erenköy'de Kaplan Arif Caddesi üzerindeki villa yapmaya uygun arazi 3 bin 500 liraya satılmış. Satılık arazi deniz manzaralıymış...

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Milli Emlak'tan Bursa Nilüfer'de satılık arazi!

Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüğü, Bursa Nilüfer'de yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Elazığ'da Yerinde dönüşüm Projesi'nde 2 bin 936 konutun yapımı devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Elazığ İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan asrın felaketinden sonra Elazığ'ın ayağa kaldırılması için  2 bin 936 konutun yapımının devam ettiğini açıkladı.

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

İl Özel İdare 4 gayrimenkul satacak!

Elazığ İl Özel İdaresi Encümeni, Elazığ'da yer alan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 18 Temmu 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Milli Emlak'tan İzmir'de 13 bin TL'ye arazi fırsatı! İzmir'de arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan İzmir'de 13 bin TL'ye arazi fırsatı. İzmir'de satılık arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın. İşte detaylar...

İzmir'de satılık arazi fırsatı! İhalesi 31 Ocak'ta!

İzmir İli Kınık Belediye Başkanlığı, İzmir Kınık Dündarlı Mahallesi'nde yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 31 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Elazığlı depremzedeler arazi alımı Haberi

Elazığlı depremzedeler arazi alımı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, şehirde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra, depremzedelere 1 Türk Lirası bedelle arazi satılacağını duyurduğu Abdullahpaşa mahallesinde bulunan Hazine arazilerinin metrekaresi için depremzelerden 450 Türk Lirası istendiği ileri sürüldü. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu parayı ödeyemeyeceğini dile getiren ve ailesiyle beraber hala konteynerda yaşadığını belirten Sadık Bulmuş, "‘Başınızın çaresine bakın’ diyorlar, ‘Verin parayı, yapayım’ diyorlar. Verecek paramız yok" dedi. Depremzede Erhan kaya ise “Eğer burada yapılmak istenen arsamızı elimizden almaksa açıkça çıksın desinler" ifadelerini kullandı.

"VERECEK PARAMIZ YOK"

Yıkım için almaları gereken paranın da belediyeye aktarıldığı iddiasını gündeme getiren depremzedeler, metrekaresinin 1 Türk Lirası'ndan satılacağı açıklanan arazi için şimdi 450 Türk Lirası istendiğini ileri sürdü. Depremzedelerden Sadık Bulmuş, mağdur olduklarına dikkat çekerek...