14 / 05 / 2024

Elbistan Ovası

Elbistan Ovası

Afşin Ovası’ndaki 315 bin 540 dekar tarım arazisine can suyu verecek baraj aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santrali’nin soğutma ve katma suyunun temininde de kullanılacak.

Elbistan Ovası'na yapılacak santraller tehdit oluşturuyor!

Elbistan Ovası'nda yapılması planlanan termik santrallerin çevre sağlığı için tehdit oluşturduğu belirtildi...

Kahramanmaraş Elbistan'da iki katlı kerpiç ev çöktü!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde fırtına ve yağmur nedeniyle iki katlı kerpiç ev çöktü. Enkaz altında kimsenin bulunmadığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş Elbistan'da gölet yapılması talebi TBMM'de!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gölet yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elbistan için yeni imar planı oluşturulacak!

Elbistan için en uygun ve ihtiyaçlara cevap verecek bir imar parseli oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, toplumun her kesimi ile istişare yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Elbistan'ın yeni imar planı yürürlüğe girdi!

Kahramanmaraş Elbistan'ın 1/1000 ölçekli uygulama imar planının yürürlüğe girmesiyle, inşaat ruhsatı, imar iş ve işlemleri, 23 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan 609 konut ihalesi yarın!

Kahramanmaraş İli Elbistan İlçesi 609 Konut , 1 er Adet Cami ve Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Elbistan'ın yeni imar planı askıya çıktı!

Elbistan'ın 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı ve imar planları askıya çıktı.

TOKİ'den Kahramanmaraş Elbistan'a 609 yeni konut!

Kahramanmaraş İli Elbistan İlçesi 609 Konut , 1 er Adet Cami ve Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 30 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Muş Ovası 1. Kısım projesi inşaatı ihalesi yarın!

Muş Ovası Sulaması 1 Merhale (1 Kısım) Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Konya Ovası Projesi ile ilgili 11 soru mecliste!

Konya Ovası Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muş Ovası'nın kuzeybatısında orta şiddette deprem bekleniyor!

Muş Alparslan Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, "Muş Ovası'nın kuzeybatısında, Mercimekkale ve çevresi ile Bulanık ve Malazgirt'te de orta şiddette depremler olabileceğini düşünüyoruz" dedi...

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan kura sonuçları listesi 05.06.2020!

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan kura sonuçları listesi 05.06.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kahramanmaraş Elbistan kura sonuçları listesi 05.06.2020 ve TOKİ Elbistan kura sonucu 2020...

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan kuraları bugün çekiliyor!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kahramanmaraş Elbistan 2020 projesinde yer alan 600 adet konutun hak sahipleri bugün belirlenecek.

TOKİ Konya Ovası İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Konya Ovası 1-2-3 Sulamaları İkmal İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Elbistan Ovası Haberi

Elbistan Ovası


Göksun Çayı üzerinde kurulan Adatepe Barajında ilk su tutulmaya başladı. Afşin Ovası’ndaki 315 bin 540 dekar tarım arazisine can suyu verecek baraj aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santrali’nin soğutma ve katma suyunun temininde de kullanılacak.


Göksun çayı üzerinde yer alan Adatepe Barajında ilk su tutuldu. Su tutulması çalışmaları nedeniyle baraj sahasında tören düzenlendi. Törene Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Afşin DSİ Müdürü Hikmet Böke, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile baraj çalışanları katıldı.


500 metreküp depolama hacmine sahip baraj Afşin Elbistan D Termik Santralinin soğutma ve katma suyunun sağlanması amacıyla inşa edildi.


Aynı zamanda 315 bin 540 dekar tarım arazisini sulayacak olan Adatepe Barajı Afşin Elbistan Ovası için büyük bir nimet...