29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Elbistan'daki 350 köy konutu teslime hazır!

Kahramanmaraş Elbistan'daki 350 köy konutu teslime hazır!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 3 kırsal mahallede yapım çalışmaları tamamlanan 350 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutu teslime hazır.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olarak 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 şehirde konutları yıkılan ya da ağır hasar alan afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılmış olan çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Elbistan ilçesindeki Yapraklı, Akbayır ve Büyükyapalak mahallelerinde yapım çalışmaları tamamlanmış olan köy tipi kalıcı afet konutlarından 350 tanesihazırlandı. Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu konutların kısa zaman içinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Yine paylaşılan bilgilere göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Anadolu Ajansı muhabirine, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ikincisinin merkez üssü Elbistan'da büyük yıkım ve can kayıplarına sebep olduğunu kaydetti.

Söz konusu ilçede yaklaşık 0olarak 20 bin bağımsız bölümün depremden etkilendiğine değinen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz bunlardan 3 bin tanesinin kırsal mahallerde bulunan yapılar olduğunu söyledi.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen söz konusu depremlerden hemen sonra devletin depremzedeler için konut çalışmalarına başladığına değinen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, havaların soğuması ve kışın yaklaşmasıyla birlikte söz konusu çalışmaların hızlandığını dile getirdi.

Kahramanmaraş Elbistan daki 350 köy konutu teslime hazır!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) kent merkezindeki çalışmaları yürütürken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün de kırsal mahallelerdeki çalışmaları yürüttüğüne değinen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz şunları dile getirdi: "Toplamda 800 kırsal konutun ihalesi gerçekleştirildi. Toplamda 650 konutun inşaat çalışmalarına başlandı. Bugün itibarıyla toplamda 350 konut teslim aşamasına geldi, teslimata hazır. Pek çok kırsal mahallede hummalı çalışmalar sürüyor. Bunun dışında Yerinde Dönüşüm projesine başvuru yapan vatandaşlara da devlet yardım ediyor. Kendi imkanlarıyla bu çalışmaları yapıyor. Bizim hedefimiz kış gelmeden bir an önce vatandaşlarımıza en hızlı biçimde en çok konutu teslim etmek. Zannediyorum önümüzdeki 6. ay, çalışmaları başlayan konutların tamamı tamamlanmış olacak."

Yine yaptığı açıklamada köy tipi afet konutlarının depreme karşı dirençli, yönetmeliklere uygun ve ailelerin rahatlıkla yaşayabileceği konforlu konutlar olduğunu dile getiren Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

5 TL madeni para piyasaya sürüldü! Bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı!

Bakan Şimşek'ten emekli ve çalışan maaşlarına ilişkin son dakika açıklaması!

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 78,46 arttı!


Geri Dön