30 / 04 / 2024

elder

elder

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) elektrik faturalarında tasarruf sağlamanın yollarını açıkladı. Peki, Elektrik tasarrufu nasıl yapılır? Elektrik faturasını düşürmenin yolları nelerdir? İşte madde elektrik faturasının düşürmenin yolları...

Nihat Özdemir: Elektriğe zam yapılmadı!

Elektrik faturalarında iki, hatta üç aylık tüketim tek faturaya yansıtılınca, vatandaşın hesabı şaştı. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’ne göre bu değişikliğin sebebi olumsuz hava şartları. Açıklama tüketici derneklerince yeterli bulunmadı.

ELDER 2,5 milyon dar gelirli meskene indirimli elektrik verilmesine yönelik proje hazırlıyor!

ELDER, 2-2,5 milyon dar gelirli meskene "indirimli elektrik" verilmesine yönelik proje hazırlıyor. Uğur Yüksel, dar gelirli tüketicinin elektrik faturasında indirim yapılması ve bu tutarın devlet tarafından karşılanması için çalışma yaptıklarını anlattı.

Türk enerji şirketleri 2. ve 3. nükleer santral inşaatında bulunacak!

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "İlk nükleer santrali Akkuyu'da Rus şirketi kuruyor ve inanıyorum ki önümüzdeki dönemde bir Türk ortağı olacak

Nihat Özdemir: Elektrikteki kayıp kaçak 3 yıl içinde tek haneye inecek!

Elder Başkanı Nihat Özdemir, elektrikte kayıp kaçak oranının %13 civarında olduğunu söyledi. 3 yıl içinde bu rakamın tek haneye ineceğini savunan Özdemir'e göre bu şekilde yıllık 2 milyar liralık zararın da önüne geçilecek...

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

ELDER'den dikkat çeken elektrik faturası açıklaması! Tarifelere dikkat!

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER),Elektrik faturalarında Aralık 2021 tüketimi eski tarifeye göre fiyatlandırılmakta, 2022 Ocak ayına ait tüketimlerin ise mevcut dönem tarifesi ile kademeli olarak fiyatlandırıldığını bildirdi.

ELDER: Fatura tahsilatlarının ertelenmesi salgın sürecini kapsamıyor!

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen, olası bir afet durumunda elektrik ve doğal gaz faturalarının tahakkuk ve tahsilatlarının ertelenmesine yönelik uygulamanın yeni tip koronavirüs dönemini kapsamadığını bildirdi.

Mıdfıelder İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mıdfıelder İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Anas     Albıtar tarafından 100 bin TL sermaye bedeliyle Ataşehir'de kuruldu. 

ELDER'den 4.2 milyar TL’lik 8 bini aşkın proje!

Enerji Bakanı’nın “Müşteri memnuniyetine öncelik verin” talimatı üzerine harekete geçen ELDER yıl sonuna kadar 4.2 milyar TL’lik yatırımla 8 bini aşkın projeyi hayata geçirecek. Yatırımların kesintileri azaltması bekleniyor.

Sokak aydınlatmasında belediyeler payına düşen yüzde 20'yi ödeyemiyor!

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel "Sokak aydınlatmasının toplam bedeli 1.2 milyar lira. Bakanlık % 80’ini ödüyor ancak belediyeler paylarına düşen yüzde 20’yi ödeyemiyor. Yapılamayan tahsilat 300 milyon lirayı buldu" dedi

ELDER elektrik faturalarında tasarruf yöntemlerini açıkladı!

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) elektrik faturalarında tasarruf sağlamanın yollarını açıkladı. Peki, Elektrik tasarrufu nasıl yapılır? Elektrik faturasını düşürmenin yolları nelerdir? İşte madde elektrik faturasının düşürmenin yolları...

Doğalgazda fiyat artışı olmayacak!

Doğalgazda fiyat artışı yokEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Sektör Toplantısı'nda konuştu, soruları yanıtladı.

Elektrik faturası neden fazla gelir?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik faturası neden fazla gelir? ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in açıklaması..

Dağıtımcıdan, enerji tasarrufu teşvikine destek!

Dağıtımcıdan, enerji tasarrufu teşvikine destek geldi. ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "Enerji verimliliği, birinci öncelikli konularımız arasında, buna yönelik tüm fikirleri ve projeleri destekliyoruz" dedi.

Elektrik dağıtımcılarından enerji tasarrufu teşvikine destek!

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir: "Enerji verimliliği, ELDER'in de birinci öncelikli konuları arasında ve enerji verimliliğine yönelik tüm fikirleri ve projeleri destekliyoruz" dedi.

Enerji sektörü dernek ve kurumları özel oturumlarıyla ICCI 2014’te!

Aralarında TÜSİAD, MÜSİAD, Borsa İstanbul A.Ş., Dünya Bankası ve de ELDER gibi dernek ve kurumlar Türkiye’ nin enerji gündeminde öne çıkan başlıkları masaya yatıracak.

Dar gelirliye elektrik indirimi!

Dar gelirliye elektrik indirimi yapılacak. Dağıtım Hizmetleri Derneği ( ELDER ), Türkiye’de yaklaşık 2-2.5 milyon dar gelirli meskene ‘ indirimli elektrik ’ verilmesine yönelik proje hazırlıyor.

elder Haberi

elder

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği, elektrik faturasının düşürme yollarını açıkladı. Peki, Elektrik tasarrufu nasıl yapılır? Elektrik faturası nasıl düşer?


Elektrik faturası nasıl düşer?

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından yapılan açıklamada, elektrik faturalarında tasarruf sağlamak için çamaşır yıkama alışkanlıklarından mutfak aletlerinin kullanımına kadar dikkat edilecek bazı küçük kurallar konusunda ipuçları yer aldı.


Elektrik tasarrufu nasıl yapılır? 

"Elektrikli cihazlar düğmesinden kapatmadığınız sürece enerji harcamaya devam eder, tasarruf için cihazların mutlaka düğmesinden kapatılması doğru olur" uyarısında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:


- Normalden 3 kat az elektrik tüketen düşük enerji ampulleri kullanmaya özen gösterilmeli,


- Çamaşırlar gerekmedikçe yüksek ısıda yıkanmamalı,


- Şarj aletlerinin sürekli prizle bırakılmaması hem tüketim hem de güvenlik açısından gerekir,


- Buzdolabındaki sıvı yiyeceklerin üzerinin kapatılması enerji tüketimini azaltır,


- Dondurulmuş gıdaların derin dondurucudan bir gün önce çıkarıp buzdolabınıza...