02 / 05 / 2024

Elektrik asgari tüketim uygulaması modeli

Elektrik asgari tüketim uygulaması modeli

Elektrik faturalarında asgari tüketim dönemi başlıyor. Doğu ve Güneydoğu dağıtım bölgelerinde çok yüksek olan kayıp kaçağın azaltılması için abone grupları bazında aylık elektrik tüketim miktarı belirlenecek.

Tek 34 Mimarlık Mekanik Elektrik Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Tek 34 Mimarlık Mekanik Elektrik Taahhüt Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Yılmaz tarafından kuruldu.

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Cevdet Çiftci tarafından kuruldu.

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Cevdet Çiftci tarafından kuruldu.

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

Yüksek enflasyon ve dünyadaki düşüş trendine rağmen Türkiye'de artan gıda fiyatları özellikle hızlı tüketim ürünlerinde ciroları büyüttü. Aynı zamanda gıda alışverişleri de perakendede hacmi büyüttü.

Aym Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aym Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Yıldırım tarafından kuruldu.

Hane halkı bütçesinde en fazla pay gıda harcamasına ayrıldı: Tüketim harcamalarında gıda payı yükseldi! 

Hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda harcamalarının payının arttığı belirlendi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

Son 13 yılda tüketim malı ithalatı için 346 milyar dolar harcadık!

Türkiye’de son yıllarda yoksulluğun giderek artmasına rağmen 2010 sonrasında tüketim malları için dünyaya 346 milyar dolarlık döviz ödedik. Yılın ilk iki ayında lüks tüketime giden döviz miktarı ise 6.3 milyar dolar oldu.

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Akkuş, Eren Baki Akkuş ve Naif Batın Akkuş ortaklığında kuruldu.

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Elektrik asgari tüketim uygulaması modeli Haberi

Elektrik asgari tüketim uygulaması modeli


Elektrik faturalarında asgari tüketim dönemi başlıyor. Doğu ve Güneydoğu dağıtım bölgelerinde çok yüksek olan kayıp kaçağın azaltılması için abone grupları bazında aylık elektrik tüketim miktarı belirlenecek. TBMM’ye dün sunulan Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması yasasında değişiklik yapan tasarıya göre; 31 Aralık 2017’ye kadar uygulanmak üzere teknik ve teknik olmayan kayıplarının oranı ülke ortalamasının üzerinde olan dağıtım şirketlerince, dağıtım bölgesindeki tüketicilere her bir fatura dönemi kapsamında abone grupları bazında asgari tüketim uygulamasına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu izin verebilecek. Yani EPDK, bölgelere göre asgari tüketim belirleyecek. Bu bölgelerde belirlenen tüketim bedeli bütün tüketiciler için geçerli olacak. Örneğin 50 liralık harcama yapan bir tüketici 10 lira vererek kurtulamayacak. Belirlenen asgari tüketim üzerinden fatura ödemek zorunda kalacak. Ama gerçekten...