26 / 06 / 2024

elektrik enerjisi üretimi lisansı

elektrik enerjisi üretimi lisansı

Elektrik piyasasına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Elektrik piyasasında elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, toptan satışı, perakende satışı, ithalatı, ihracatı ve piyasa işletimi faaliyeti için uygun bir lisans alınması zorunlu ol

İstiklal Caddesi'nde yeni dönem başlıyor! Caddede bataryalı tramvaylar sefer yapacak...

İstiklal Caddesi'nin simgelerinden biri olan nostaljik tramvayların yerine hizmete alınacak olan yeni elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaylar, test sürüşlerinin ardından seferlerine başlayacaklar.

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacoğlu tarafından kuruldu.

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Reeder Teknoloji halka açılıyor! Talep toplama tarihleri belli oldu!

Cep telefonu ve elektrik cihaz üreticisi Reeder Teknoloji, halka açılıyor. Cep telefonu ve elektrik cihaz üretimi gerçekleştiren şirket, halka arzdan sağlayacağı geliri yeni yatırımlarda kullanmayı planlıyor. Şirket 13-15 Eylül tarihleri arasında borsada talep toplayacak.

Tamamen elektrikli Renault Zoe Haziran fiyatları ile bayilerde 

Elektrik enerjisi, benzin ve dizel yakıtlara kıyasla genellikle daha ucuzdur. Renault Zoe'nin daha düşük enerji tüketimi, işletme maliyetlerini azaltır. Ayrıca, elektrikli araçların bakım maliyetleri genellikle daha düşüktür çünkü daha az hareketli parçaya sahiptirler.

Yuki yüzde 100 elektrikli Shansu treeporter ne kadar? Yuki üç tekerlekli Shansu kaç TL?

Yüzde 100 elektrik enerjisi ile çalışan Yuki Shansu'nun fiyatı belli oldu. Peki, Yuki yüzde 100 elektrikli Shansu treeporter ne kadar? Yuki üç tekerlekli Shansu kaç TL? İşte detaylar...

Yuki elektrikli Amy kaç TL? Yuki elektrikli Amy ne kadar? 

Elektrik enerjisi ile çalışan Yuki elektrikli Amy'ın mayıs ayı fiyatı belli oldu. Peki, Yuki elektrikli Amy kaç TL? Yuki elektrikli Amy ne kadar? Yuki Amy özellikleri neler? İşte ayrıntılar...

Migros'tan flaş hamle! Elektrikli araçlara şarj hizmeti sunacak!

Migros Ticaret AŞ, elektrikli araçlara elektrik enerjisi sağlamak için şarj üniteleri ve şarj istasyonları kurmak ve şirketin işlettiği yerlerde şarj şebekesi ve şarj istasyonları işletmek üzere yeni bir anonim şirket kurmaya karar verdi.

Elektrik fiyatları artınca fabrikalar üretimi durdurdu

Hollanda basınında yer alan haberlere göre ülkedeki bazı çinko, alüminyum ve demir fabrikaları artan elektrik fiyatlarıyla başa çıkamadıkları gerekçesiyle üretimi azaltma veya tamamen durdurma kararı aldı.

Elektrikli 3 tekerlekli Yuki SHANSU ne kadar? İşte 28 Haziran 2022 fiyat listesi...

Elektrik enerjisi ile tek prizle kolayca şarj edilebilen ve bu özelliği ile ilgilerin odağı olmayı başaran Yuki SHANSU üç tekerlekli motor ile yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Kolay kullanımı sayesinde tercih edilen CP-3 SHANSU fiyatları ne kadar? İşte 28 Haziran 2022 fiyat listesi...

Yeşil binaların eneji verimliliği ile dışa bağımlılık son bulacak!

Güneş enerjisi üretimi için Türkiye çok önemli bölgede konumlanıyor. Bu avantajı fırsata çevirmek için sanayi kuruluşları başta olmak üzere konutların günlük enerji ihtiyacını karşılamada güneş enerjisi sistemleri büyük bir etkiye sahip.

elektrik enerjisi üretimi lisansı Haberi

elektrik enerjisi üretimi lisansı


Elektrik piyasasına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Elektrik piyasasında elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, toptan satışı, perakende satışı, ithalatı, ihracatı ve piyasa işletimi faaliyeti için uygun bir lisans alınması zorunlu olacak. 


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.  


Buna göre, piyasada faaliyet göstermek isteyen tüzel kişi, faaliyetine başlamadan önce bu yönetmelik kapsamındaki istisnalar hariç, her faaliyet için ve söz konusu faaliyetlerin birden fazla tesiste yürütülecek olması halinde, her tesis için ayrı lisans almak zorunda olacak. Bağlantı noktası ve tesisin fiziki durumuna göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, birden fazla projeye konu üniteleri, tek bir önlisans veya lisans kapsamında değerlendirebilecek.  


Elektrik piyasasında elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, toptan satışı, perakende satışı, ithalatı, ihracatı...