01 / 05 / 2024

Reeder Teknoloji halka açılıyor! Talep toplama tarihleri belli oldu!

Reeder Teknoloji halka açılıyor! Talep toplama tarihleri belli oldu!

Cep telefonu ve elektrik cihaz üreticisi Reeder Teknoloji, halka açılıyor. Cep telefonu ve elektrik cihaz üretimi gerçekleştiren şirket, halka arzdan sağlayacağı geliri yeni yatırımlarda kullanmayı planlıyor. Şirket 13-15 Eylül tarihleri arasında borsada talep toplayacak.



Reeder Teknoloji, halka açılıyor. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay alan şirket, halka arzı TSKB liderliğinde, Ziraat Yatırım ve Yatırım Finansman eş önderliğinde, ortak satışı ve sermaye artırımı yöntemi ile yapılacak. Halka arzda 215 milyon TL nominal tutarlı paylar, 13-15 Eylül tarihleri arasında 9,30 TL fiyattan satışa sunulacak.

Dünya gazetesinden Jülide Yiğittürk Gürdamar’ın haberine göre, halka arzın 170 milyon Türk Lirası nominal miktarındaki kısmı sermaye artırımı, 45 milyon Türk Lirası nominal miktarındaki kısmı ise ortak satışı yolu ile gerçekleştirilecek. Yaklaşık 2 milyar Türk Lirası büyüklüğe sahip olması tahmin edilen halka arzın tamamlanmasından sonra Reeder Teknoloji’nin sermayesinin yüzde 22,63 kadarına denk gelen payları BİST Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

 Reeder Teknoloji halka açılıyor! Talep toplama tarihleri belli oldu!

1 YIL İÇERİSİNDE ORTAK SATIŞI VEYA HALKA ARZ YAPILMAYACAK

Diğer taraftan, Reeder Teknoloji payları BİST’te işlem görmeye başlamasının ardından bir sene boyunca dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak (bedelli veya bedelsiz sermaye artırımları da dahil olmak üzere) biçimde ilave bir ortak satışı ve/veya halka arz gerçekleşmeyecek.

Ortak satışı çerçevesinde halka arzdan sağlanan gelirin bir bölümü de bir ay süresince fiyat istikrarı sağlayıcı işlemler için kullanılacak. Satışa sunulan payların yüzde 85’i yurt içi bireysel yatırımcılara ve yüzde 15’i yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. 

Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, halka arzdan sağlanacak gelirin önemli bir bölümünün, işletme sermayesinin kuvvetlendirilmesi ve tesis, makine ve cihaz yatırımları ile kapasite artışına ilişkin yatırımlarda kullanılacağını ifade etti. Saral, “Bunun yanı sıra, cep telefonu LCD paneli üretim tesisi yatırımı, cep telefonu batarya üretim tesisi yatırımı, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları ile girişim/teknoloji yatırımlarına da kaynak sağlanacak” dedi.

 Reeder Teknoloji halka açılıyor! Talep toplama tarihleri belli oldu!

SAMSUN’DA İKİ YERLEŞKEDE ÜRETİM

Reeder Teknoloji’ne ilişkin bilgi veren Saral, “Şirketin temellerini 2010’da ‘Bilginin herkese eşit mesafede olduğu bir dünya’ hayali ile attık. 2010’da e-kitap okuyucu üretimi ile emeklemeye başlayan Reeder Teknoloji olarak, şu an geldiğimiz noktada faaliyetlerimizi Samsun’da 2 temel lokasyonda sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Emeklilik sistemi baştan sona değişiyor! Milyonlarca emekliye iki maaş birden! Maaşlarda kesinti olmayacak!

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Yeni dönemde memur ve emekli maaşları nasıl olacak? Detaylar peş peşe açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön