26 / 07 / 2024

Elektrik ithalatı son durum

Elektrik ithalatı son durum

İthalat veya ihracat hakkı elde eden lisans sahibi tüzel kişiler tarafından tesis edilen hatlar hariç olmak üzere, bir enterkonneksiyon hat kapasitesinin kullanıcıya tahsis süresi bir defada 1 yılı geçemeyecek

Son Dakika! İstanbul Avrupa Yakası'nda 13 ilçede elektrik kesintisi uygulanacak

BEDAŞ'tan son dakika açıklaması, İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu. İstanbul'un güncel elektrik kesintileri hakkında bilgi veren BEDAŞ bugün, Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Sarıyer ve 13 ilçede kesinti yapılacak. İşte ayrıntılar...

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

İris Makina İnşaat Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İris Makina İnşaat Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Edip Ertan Akyol tarafından kuruldu.

Elektrik faturaları için son dakika müjdesi! Başvuran 200 liralık destek alacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarıyla ilgili olarak beklenen destek müjdesi geldi. İşte konuyla ilgili tüm merak edilen detaylar...

Dikkat! İndirimli elektrik için son fırsat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nca yayımlanan son kaynak tedarik tarifesi hakkındaki tebliğlere göre tarımsal sulama, sanayi, ticarethane abone gruplarında 1 Ocak 2021’den itibaren indirimli elektrik alabilmek mümkün.

Cmkar Mekanik İnşaat Doğal Gaz Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cmkar Mekanik İnşaat Doğal Gaz Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Özcan Kara tarafından kuruldu. 

Hamza Group Gayrimenkul Danışmanlık Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hamza Group Gayrimenkul Danışmanlık Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Abdulhadı  Hamza tarafından kuruldu. 

Emu Turkey İnşaat Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emu Turkey İnşaat Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tanyu Georgıev Tanev tarafından kuruldu. 

TTCC İnşaat Elektrik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

TTCC İnşaat Elektrik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Cengiz Göksel tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Powersun Enerji Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Powersun Enerji Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 300 bin TL sermaye ile Küçükçekmece'de kuruldu.

İstanbul elektrik kesintisi 8 Aralık 2015 son durum!

8 Aralık 2015 tarihinde " Planlı Elektrik Kesintisi Programı " kapsamında İstanbul'da yer alan bazı ilçelere enerji verilemeyecek. İşte İstanbul elektrik kesintisi 8 Aralık 2015 son durum...

İstanbul elektrik kesintisi 25 Kasım 2015 son durum!

25 Kasım 2015 tarihinde " Planlı Elektrik Kesintisi Programı " kapsamında İstanbul'da yer alan bazı ilçelere enerji verilemeyecek. İşte İstanbul elektrik kesintisi 25 Kasım 2015 son durum...

Elektrik ithalatı son durum Haberi

Elektrik ithalatı son durum


Elektrik ithalatı ve ihracatını düzenleyen yeni yönetmelik yayımlandı.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Yönetmelik, elektrik piyasasında, elektrik enerjisi ithalat ve ihracat faaliyetine ilişkin usul ve esaslar ile uluslararası enterkonneksiyon hatlarının kapasite tahsisine ve sınır ötesi elektrik enerjisi ticaretine yönelik kullanımına ilişkin esasları düzenliyor.


Uluslararası enterkonneksiyon şartı oluşmuş ülkelerden elektrik enerjisi ithalatı veya ihracatı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının uygun görüşü doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurul onayı ile yapılacak.


Lisanslarında yer alması kaydıyla özel sektör tedarik lisansı sahibi şirketler, elektrik enerjisi ithalat veya ihracatı faaliyetlerini; TETAŞ, hükümetler arası anlaşmalar kapsamında imzalamış olduğu elektrik enerjisi ithalat veya ihracat anlaşmalarına uygun elektrik enerjisi ithalat veya ihracatı faaliyetlerini; üretim şirketleri, elektrik enerjisi ihracatı faaliyetini yürütebilecek.


Sistem...