25 / 07 / 2024

elektrik kullanım oranı

elektrik kullanım oranı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin AB ülkeleri arasında vergi dahil elektriği en ucuz kullanan ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Merkez Bankası açıkladı: kapasite kullanımı arttı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre imalat sanayinde kapasite kullanım oranı (KKO), önceki aya göre 0,7 puan arttı.

Dar gelirliye elektrik müjdesi! Devletten elektrik faturası yardımı alabilirsiniz!

Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün belirlediği şartların sağlanması koşuluyla vatandaşların aylık elektrik kullanım ihtiyaçlarına yönelik destek sağlıyor.

Konut kredisi kullanım oranı azaldı mı?

Konut kredisi kullanım miktarı; 16 Ekim ile biten haftada, 9 Ekim ile biten haftaya göre 136 milyon TL azaldı. Böylelikle kullandırılan konut kredisin miktarında 22 hafta aralıksız süren artış sona erdi.

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışında senet kullanımı düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; Haziran ayında, banka kredisi kullanım oranı bir önceki ay ile aynı kalırken, senet kullanımı 5 puan düştü.

Konut kredisi kullanımı düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Eylül 2018 verileri konut kredisi kullanım oranı düşüş gösterirken senetle konut ediniminde artış olduğunu gösteriyor…

Konut alımında senet kullanım oranı yüzde 47'ye yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan ‘Sektör Raporu Mayıs 2017’ sonuçlarına göre, Konut alımında senet kullanım oranı yüzde 47'ye yükseldi.

Konut kredilerinde kullanım oranının artması sektörü canlandıracak!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, konut kredilerinde kullanım oranının yüzde 80'e çıkarılma kararına ilişkin, "Faizlerin düşüşüyle başlayan olumlu hava bu kararla güçlenecek" dedi.

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği değişikliği!

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kaçak elektrik kullanımı mecliste konu oldu!

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kaçak elektrik kullanımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ok, sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Son 10 yılda doğalgaz kullanımı yüzde 43 azaldı!

Kış bitti ve İstanbul’da baharın simgesi erguvanlar açtı. İGDAŞ, kışın ardından enerji tasarrufunda İstanbulluların karnesini açıkladı.2006’dan bu yana sayaç başına doğalgaz kullanımı yaklaşık yüzde 43 oranında azaldı.

Binali Yıldırım: Demiryolları da özel işletmecilerin kullanımına açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Sinyal ve elektrik işi de bittikten sonra bu yıldan itibaren demiryollarını da özel işletmecilerin kullanımına açacağız. Belirli bir bedel karşılığında burayı kullanabilecekler" dedi.

elektrik kullanım oranı Haberi

elektrik kullanım oranı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin AB ülkeleri arasında vergi dahil elektriği en ucuz kullanan ülkeler arasında yer aldığını söyledi. CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu'nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Tüfenkci, enerji satış fiyatlarında (2015 yılı 2. yarısı itibarıyla) Türkiye'nin AB ülkeleri arasında (vergiler dahil) konutlarda elektriği en ucuz kullanan üçüncü ülke, sanayide elektriği en ucuz kullanan ikinci ülke konumunda olduğunu belirtti. Gümrük Bakanı Tüfenkci, Petrol Piyasası Kanuna göre, petrol fiyatlarının 1 Ocak 2005'ten itibaren en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu dikkate alınarak serbest piyasa koşullarına göre oluştuğunu, rafineri fiyatlarının endeksle oluşturulması, dağıtıcı ve nakliye paylarının tavanı gibi fiyatların dolaylı veya dolaysız olarak kamu tarafından belirlenmesine ilişkin uygulamaların sona erdirildiğini ifade etti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,...