26 / 07 / 2024

Elektrik neden kesilir

Elektrik neden kesilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik kesintilerinin büyük ölçüde altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını ve bu sorunun giderilmesi için 17.8 milyar liralık altyapı hamlesi başlattıklarını belirtti.

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

Elektrik zammı fabrikaların üretim maliyetini yükseltti. Başta temel gıda ürünleri olan şeker, un, ekmek, makarna, yağ olmak üzere beyaz eşyadan ayakkabıya, tekstilden temizlik malzemelerine kadar iğneden ipliğe hemen her ürüne zam yağacak. İşte zam gelmesi beklenen ürünler...

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

Kaç ay fatura ödenmezse elektrik kesilir?

Elektrik, doğalgaz, su faturaları her ay kullanım miktarına göre hanelere belli bir miktar faturalar gelmektedir. Peki “Kaç ay fatura ödenmezse elektrik kesilir?” İşte detaylar!

Elektrik zammıyla gıda fiyatları katlanabilir!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, yaptığı açıklamada elektrik zammının tarımsal üretimi durma noktasına getirdiğini belirterek, “Yeni bir tarife oluşturulmaması durumunda bu artışlar gıda fiyatlarının katlanmasına neden olacak” dedi.

Kaçak binaların aboneliği kaosa neden oldu!

Uzun zamanadır beklenen "Kaçak binaya kentsel dönüşüme girme şartı ile elektrik-doğalgaz-su aboneliği" resmi ve tüzel kurumlar ile belediyeler arasında "yönetmelikteki yasal boşluklar" nedeni ile kaosa neden oldu.

Elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir?

Elektrik abonesi olan mesken ve işyeri sahibi veya kiracılarının her ay adına kesilen elektrik faturasını zamanında ödemesi gerekiyor. Peki, elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir? İşte yanıtı..

Elektrik hangi hallerde kesilir?

Mesken ve işyeri elektrik abonelerinin elektrik faturalarının ne kadar olduğu ve en son hangi gün ödenmesi gerektiği, taşınmaz mala gelen faturanın üzerinde belirtiliyor. Peki, elektrik hangi hallerde kesilir?

Elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?

Mesken ve işyeri taşınmaz mallarda elektrik abonelerinin faturasını fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde ödemeyenlerin elektriği kesiliyor. Peki, elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?

Antalya Demre'de elektrik kabloları yer altına alınıyor!

Antalya’nın Demre ilçesinde CLK Akdeniz Perakende Satış A.Ş. tarafından, tehlike ve kesinti yaşanmasına neden olan elektrik hatları yer altına alınmaya başladı.

Elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

Ölçü ve Ayar Kanunu ve bu kanuna dayalı ikincil mevzuat gereğince elektrik tüketimini ölçen sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekiyor. Peki, elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

Elektrik faturası neden fazla gelir?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik faturası neden fazla gelir? ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in açıklaması..

Elektrik faturaları neden kabardı?

Bazı dağıtım şirketlerinin sayaç okuma sürelerini uzattığı gerekçesiyle bu ay abonelerin elektrik faturası şişti. Şirketler kendini ‘mevzuata uygun’ diye savunuyor. EPDK konuyu mercek altına aldı.

Elektrik neden kesilir Haberi

Elektrik neden kesilir


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın AK Partili milletvekillerine enerji vizyonu ve projeleriyle ilgili yaptığı bilgilendirme toplantıları tamamlandı. Bu toplantılarda 4 başlığın öne çıktığı öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji alanında orta ve uzun vadeli projelerini milletvekilleri ile yaptığı 3 toplantıda anlattı. Edinilen bilgiye göre Albayrak zaman zaman yaşanan elektrik kesintileri konusunda sorularla karşılaştı. Elektrik üretimi ile ilgili sıkıntı bulunmadığını, kesintilerin büyük ölçüde altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını belirten Albayrak, altyapının yenilenmesi için 17.8 milyar TL'lik altyapı hamlesi başlattıklarını anlattı. Albayrak, özel sektörün yapacağı 17.8 milyarlık yatırımla, fiziki altyapının yüzde 85'inin 5 yıl içinde modernize edileceğini ifade etti. Milletvekillerinden edinilen bilgiye göre, Bakanlık, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve TEDAŞ'ın yer alacağı üç ayaklı mekanizma ile tüm yatırımların...