11 / 05 / 2024

Elektrik piyasası tarifeleri yönetmelik

Elektrik piyasası tarifeleri yönetmelik

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifelerin hazırlanmasına, değiştirilmesine ve onaylanmasına ilişkin usul ve esasların belirliyor

Dar gelirliler dikkat! Doğalgaz ve elektrik faturalarında gelire göre tarife dönemi geliyor!

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının geçtiğimiz günlerde sonlandırılmasından sonra hükümetin farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalıştığı kaydedildi.

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.

O borçlar siliniyor! Teklif Meclis'ten geçti! İşte detaylar!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis'ten geçti. İşte haberin detaylar!

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ duyurdu

BOTAŞ'ın yayımladığı ekim ayı tarife tablosuna göre; doğal gazda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı abonelerin ekim tarifesi sabit bırakıldı. Elektrikte de tüm abone gruplarının 1 Ekim'den itibaren geçerli olan tarifeleri de aynı kaldı.

Hyundai Kona Elektrik kaç lira oldu? Şimdi al 6 ay sonra ödemeye başla! 18 Eylül 2022 Kona Elektirik fiyat listesi

Türkiye’de piyasası ve kullanıcı sayısı hızla artan elektrikli otomobiller arasında en çok satanlar otomobillerden olan Hyundai Kona Elektrik özellikleri ve kampanya fiyatlarıyla cezbediyor. 484 kilometrelik sürüş menzili, elektronik vites paneli, ve 10.25 inc dokunmatik bilgi eğlence sisteminin yan

AB, elektrik piyasasının çalışmamasından dolayı Putin'i suçluyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'daki elektrik piyasalarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den dolayı düzgün çalışmadığını söyledi.

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik piyasasındaki azami fiyat limitini yükseltti. Kararın elektrik faturalarına zam olarak yansıması bekleniyor.

Elektrik piyasasında işlem hacmi arttı! 928 milyon 916 bin 566 lira...

Bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 3 bin 750 lira, en düşük ise 500 lira olarak kayda geçti.

Piyasayı elektrik korkusu sardı Temmuzdan sonra yüzde 86’ya kadar zamlı almak zorunda kalacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun son aldığı kararla birlikte mesken hariç 80 bin TL ve üzeri elektrik faturası ödeyen abone grubu tüketicileri ulusal tarife sisteminden çıkarılacak. Böylelikle bu gurup elektriği yüzde 86’ya kadar zamlı almak zorunda kalacak.

Spot piyasada elektrik fiyatları yeniden belirlendi

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yapılan son belirlemeye göre yarın için en yüksek 3 bin 149 lira 98 kuruş, en düşük 1612 lira oldu. Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 32,4 artarak 1 milyar 420 milyon 84 bin 883 li

EPDK'dan elektrik faturalarını yakacak zam tarifesi! Haziran'dan itibaren geçerli olacak

Elektrikte tüm abone gruplarının 1 Haziran'dan itibaren geçerli olan tarifeleri belirlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Elektrik faturalarında yeni tarife! 32 milyon aboneyi kapsıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarıyla ilgili olarak, "Mesken aboneleri için düşük kademe limiti günlük 8 kWh olarak belirlenmiştir. Bu oran 32 milyon aboneyi kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

Elektrik piyasası tarifeleri yönetmelik Haberi

Elektrik piyasası tarifeleri yönetmelik

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği tam metni!

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifelerin hazırlanmasına, incelenmesine, değerlendirilmesine, değiştirilmesine ve onaylanmasına ilişkin usul ve esasların belirliyor.


ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifelerin hazırlanmasına, incelenmesine, değerlendirilmesine, değiştirilmesine ve onaylanmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; iletim, toptan satış, dağıtım, bağlantı, perakende satış, piyasa işletim ve son kaynak tarifelerine ilişkin tarife önerilerinin hazırlanma kriterlerinin tanımlanmasını ve ilgili lisans sahibi kişilerin gelir ve/veya fiyat tavanlarının düzenlenmesine ilişkin usul ve esasları kapsar.


Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 20/2/2001 tarihli ve 4628 sayılı Enerji Piyasası...