26 / 07 / 2024

elektrik şarj istasyonları

elektrik şarj istasyonları

Türkiye ’de geçen yıl 300’e yakın satılsa da elektrikli araçlar geleceğin gerçeği. Bu sebeple, geleceğin konsepti ile konut projelerine imza atan sektör oyuncuları, sitelerde elektrikli araç istasyonları da kurmaya başladı.

Elektrik zammı elektrikli araç sahiplerini de etkiledi! Yeni tarife bugün başladı...

Elektrik tarifesine gelen zam bugün itibari ile başlamış oldu. Yapılan bu zam sonrasında elektrikli otomobil sahipleri, zamlı tarife ile ne kadara şarj olacağını araştırmaya başladılar. Hangi araç ne kadara dolacak?

Elektrikli araçlara talep, konut sitelerindeki şarj istasyonları sayısını da artırdı!

Son dönemde talebin giderek daha da arttığı elektrikli araçlar konut sitelerinde bulunan şarj istasyonu sayısını da artırdı. Site yönetimleri firmalarla görüşerek ortak şarj istasyonları kurmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Elektrikli araç şarj istasyonlarına akıllı bariyerler yapılacak

Elektrikli araç sayısının artması ile beraber bu sektördeki teknolojik çözümlere yenileri de eklnemeue devam ediyor. İşte konu ile ilgili haberin detayları...

Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla

Otomobil piyasasında her geçen gün artan elektrikli otomobiller için şarj istasyonları sorun haline gelmeye başladı. Peki Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla...

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Dev ortaklık meyve vermeye başladı! Ford ve Tesla hisseleri % 7'nin üzerine çıktı

Ford Motor Co hisseleri, ABD'li 2 numaralı otomobil üreticisinin elektrikli araç sahiplerinin Kuzey Amerika'daki rakip Tesla Inc'in şarj istasyonlarına erişmesine izin veren bir anlaşmayı duyurmasının ardından Cuma günü %7'den fazla arttı.

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji bağımlılığının artmasıyla birlikte, şarj edilebilir cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçoğumuz, şarj aletlerini prizde bıraktığımızda da elektrik tüketip tüketmediğini merak ediyoruz.

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştığını söyoedi.

Elektrikli otomobiller için yıl sonuna kadar en az 200 adet şarj istasyonu kurulacak!

Fosil yakıtların gündemden düşmesi, 2035 sonrasında AB ülkelerinde dizel ve benzinli araçların artık satılmama kararı sonrasında gözler elektrikli otomobil pazarına ve yakıt kaynağı olan şarj istasyonlarına çevrildi

İSPARK katlı otoparklara elektrik şarj istasyonları kurmaya başladı

AB ülkelerinde 2035 yılından sonra dizel ve benzinli otomobil satışları yasaklanacak. Artık yollar elektrikli araçlara kalacak. İSPARK da şimdiden tedbir alarak şarj istasyonları için düğmeye bastı.

Togg sonrası İSPARK otoparklarına elektrikli şarj istasyonları kuruluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İSPARK otoparklarına elektrikli otomobiller için elektrikli şarj istasyonu kurulacak. İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Samet Aslan 2030 yılında İSPARK otoparklarının kapasitesinin yüzde 10'unun elektrikli araçlara hizmet vermesinin amaçlandığını söyledi.

elektrik şarj istasyonları Haberi

elektrik şarj istasyonları


Proje ortaklarından Özkan Özçelik, İTO Yatırım tarafından Ankara’nın en değerli bölgelerinden Oran’da inşa edilen 184 metre yüksekliğindeki 48 katlı konut ve AVM projesi ‘One Tower’, projesinde de elektrikli otomobiller için şarj üniteleri bulunacağını açıkladı. Keza, Eroğlu Gayrimenkul, İstanbul Lounge, İstanbul Lounge-2, Kağıthane Ofishane, Platform Merter ve BursaHarmonyTowers projelerinde önemi gün geçtikçe artan elektrikli araçlar için şarj üniteleri kurulacağını, bundan sonraki yatırımlarda da buna dikkat edeceklerini kaydetti.


    Nitekim, Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, Tuzla’daki Evora İstanbul projesinde elektrik şarj istasyonları kuracaklarını bildirmişti. Bu konuda açıklama yapan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de, geleceğin kaçınılmaz gerçeği elektrikli araçlar için dev sitelerde ilgili yasa altyapısının oluşturulması kanaatinde. “Büyük projelerde engelliler için gerekli düzenlemeler...