06 / 05 / 2024

elektrik üreten perde

elektrik üreten perde

İhracatını 300 milyon $'a çıkarmayı hedefleyen Zorlu Tekstil, inovasyonda da gaza bastı. Masal anlatan nevresimden sonra hedef, elektrik üreten perde...

İran, en fazla kripto para üreten ülkelerden oldu!

İran, indirimli elektrik tarifeleri sebebiyle Çin, Rusya, ABD, Kazakistan, Kanada ve İzlanda'yla beraber en çok kripto para üreten 7 ülke arasında oldu.

Yenilenebilir enerjiye nisanda 5 milyar liralık destek!

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santrallere nisanda yaklaşık 5 milyar liralık destek sağlandı.

KTÜ projesiyle evler santral haline dönüştürülecek!

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Zorlu Tekstil'in hedefi elektrik üreten perde!

İhracatını 300 milyon $'a çıkarmayı hedefleyen Zorlu Tekstil, inovasyonda da gaza bastı. Masal anlatan nevresimden sonra hedef, elektrik üreten perde...

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

Akçay Barajı'nda çalışmalar hız kazandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akçay Barajı'nın tamamlanması için çalışmalara hız verdi. Baraj bittiğinde göle hayat vermesinin yanı sıra Türkiye'de ilk kez isale hattı üzerinden elektrik üreten sistem unvanını da alacak.

Yozgat'ta bir vatandaş evinin elektriğini kendi üretiyor!

Yozgat'ta güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten ilkokul mezunu inşaat ustası Veysel Narin, elektrik kesintilerinden etkilenmiyor. İki yıldır elektik üreten Narin, yılda sadece 120 lira elektrik faturası ödüyor.

Fotovoltaik Enerji Sistemleri Edirne'de açılacak!

Yunanistan’da faaliyet gösteren Fotovoltaik Enerji Sistemleri firması, Edirne'nin Keşan ilçesinde yatırım yapmaya hazırlanıyor. Güneş enerjisinden elektrik üreten firmanın yetkilisi Kalenteridis Evaggelos “Keşan’dan Trakya'ya ve sonrasında Türkiye'ye açıl

İsrailli mühendisler elektrikli ağaç üretti!

Sologic firmasının geliştirdiği elektronik ağaç (ETree) ilk meyvelerini vermeye başladı. Elektrik üreten 'ağaç', WiFi bağlantısı sağlamanın yanı sıra bir bilgisayar gibi davranıyor. Ayrıca ağaca bağlanan şarjlarla elektrikli aletler de şarj oluyor.

Multi Elektrik'in tanıtım kokteyli yapıldı!

Alanya'da bir ilke imza atarak güneş enerjisinden elektrik üreten sistemi kuran Multi Elektrik'in tanıtım kokteyli yapıldı. Multi Elektrik'in kokteyline Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve çok sayıda davetli katıldı...

Kuralık devam ederse Türkiye’nin gaz faturası 1.4 milyar dolar olacak!

Kuraklık elektrik üreten barajları susuz bıraktı, elektrikte doğalgaz öne çıktı. Hava şartları bu şekilde devam ederse Türkiye’nin gaz faturası 1.4 milyar dolar kabaracak.

elektrik üreten perde Haberi

elektrik üreten perde



Zorlu Tekstil Grubu, 2016 yılını 200 milyon dolar civarında ihracatla tamamlamayı planlıyor. Grubun 2019 hedefi ise 300 milyon dolar. Zorlu Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, bu hedefe ulaşmak için yeniliğin şart olduğunu belirterek, "Yeniliğe mecburuz. Sadece fiyatla oynarsak, rakipler bizi döver" diyor. 


LED IŞIKLI NEVRESİM 


Son 5 yılda inovasyona büyük önem verdiklerini, Zorlu Tekstil’in Ar-Ge’ye yılda 4 milyon dolar ayırdığını belirten Aydın, iddialı ürünlerini şöyle anlattı: "Günışığından gelen enerjiyle kimyasal etkileşime girip kendini temizleyen perde ürettik. Yurdışına da satıyoruz. Bir de masalcı nevresimimiz var. Bu nevresimin üzerine QR kodlar koyduk. Kodu telefona okuttuğunuzda ister masal, ister şarkı dinleyebiliyorsunuz. Yakında led ışıklı nevresim, uyku düzenini takip eden uyku seti de çıkaracağız." Aydın, akıllı evler konusunda çok projeleri olduğunu belirterek, sözlerini “Bir perde...