29 / 07 / 2024

elektrikte kesinti riski var mı

elektrikte kesinti riski var mı

Türkiye’de son yıllarda her kış doğalgaz yetersizliği sorunu yaşanıyor. GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan uyardı: " Batı’da sıcaklıkların 5 derece civarına düşmesiyle gaz sıkıntısı yaşanabilir "

Denizli'nin hangi ilçelerinde deprem riski yüksek?

Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Denizli’de deprem riski konusunda yeni bir rapor hazırlandı. Raporda deprem ile ilgili Denizli’de hiçbir adımın atılmadığı vurgulanırken, risk altında bulunan il merkezi ile beş ilçeye dikkat çekildi.

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

Kanal İstanbul'un depremde göçme riski var mı?

Deprem Mühendisi Mehmet Nuray Aydınoğlu, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporundaki incelemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.. Prof. Dr. Aydınoğlu, Kanal İstanbul'un depremde göçme riski olduğunu söyledi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Türkiye'de hangi bölgelerde deprem riski yüksek?

Vatandaşlar yaşadığı bölgenin deprem riski taşıyıp taşımadığını merak ederken Deprem Mühendisliği Uzmanı Prof. Dr. Zeki Hasgür, Türkiye genelinde deprem riskinin yüksekliği bakımından dikkat çeken bölgelere ilişkin açıklamalar yaptı.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İnşaat işlerinde hakediş ödemelerinde yapılacak kesinti mecliste!

İnşaat ve onarım işleriyle ile uğraşan kurumların bu işlerle ilgili hakediş ödemelerinde yapılacak kesinti meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kurumlar vergisi kesinti oranları 2021!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükellefler için hak ediş ödemeleri üzerinden alınan kurumlar vergisi kesinti oranları 2021 belli oldu....

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranlarında değişiklik!

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranları artırıldı. Karar, mart ayı başından itibaren yapılan ödemelerde uygulanmak üzere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İşte İzmir'de deprem riski taşıyan bölge!

İzmir’de yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalar yapan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “İzmir’de deprem riski taşıyan bölge ise doğu batı yönüne uzanan Narlıdere Çataldağı’nı biçen fay hattındadır. Samos depremi bu fay hattındaki stresi düşürmüştür” diye konuştu.

Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada, "Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli" dedi.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

elektrikte kesinti riski var mı Haberi

elektrikte kesinti riski var mı


GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan uyardı: Batı’da sıcaklıkların 5 derece civarına düşmesiyle gaz sıkıntısı yaşanabilir


Türkiye’de son yıllarda her kış doğalgaz yetersizliği sorunu yaşanıyor. Özellikle de hava sıcaklıklarının 5 derecenin altına indiği dönemlerde. Gaz yetersizliği, doğalgaz santrallerinin gazının kesilmesi nedeniyle elektrik kesintilerini de beraberinde getiriyor. Peki bu kış ne olacak? Orta vadede çözüm ne? Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan’a sorduk. 


►Herkes doğalgaz sıkıntısı olacak mı diye soruyor. Nedir bu mesele? 


Türkiye’deki günlük doğalgaz tüketimi 190 milyon metreküpün üzerine çıkar ve bu durum bir haftadan fazla devam ederse sistemde gaz sıkıntısı yaşanması riski artıyor. Bu sorunun kaynağı, günlük doğalgaz tüketim miktarının, ülkemizdeki gaz şebekesine boru hatları, LNG terminalleri ve depolardan giren gaz miktarlarının toplamının üzerine çıkması. 


►Peki şu anda bir...