02 / 05 / 2024

elektronik sektörü

elektronik sektörü

Yaz tatili döneminin gelmesiyle birlikte gazete, dergi ve kitap okumak için tüketicilerin sıklıkla tercih ettiği tablet bilgisayarların satışları bu yıl sektörde 2011’in ilk çeyreğine göre güçlü bir büyüme gösterdi

e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

iyzico, Dogma Alares ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) iş birliğiyle hazırladığı ‘2022 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan rapora bakıldığında, e-ticaret sektörünün 800 milyar TL’ye ulaştığı görüldü.

İnşaat sektörü doğru yatırım aracı olacak!

Simon-Kucher&Partners Direktörü Cem Balıkçıoğlu, normalleşme süreci ve sonrasına ilişkin, "Teknoloji olan ülkeler de elektronik ara malı ithalinin yükseleceğini öngörebiliriz. Benzer şekilde bir çok alt sektörü ile istihdam yaratabilecek inşaat sektörü de bazı ülkeler için doğru yatırım olacak" dedi

Fitch Ratings: Koronavirüs Çin’in en çok elektronik sektörünü etkiliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, koronavirüs salgını nedeni ile tedarik zincirinde en çok aksamanın elektronik sektöründe görülmesinin beklendiğini aktardı.

İhracatın yarısını sırtlayan 5 sektör!

Tarihinin en yüksek ocak ayı ihracatına imza atan Türkiye'nin dış satımının yüzde 51,3'ünü otomotiv, kimya, hazır giyim, çelik ve elektrik elektronik sektörleri gerçekleştirdi.

Adem Atmaca: İnşaat sektörüne trend olduğu için girdik!

Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, "İnşaat sektörüne trend olduğu için girdik. Tecrübe de edindik ama ana işimiz hiç olmadı. Biz elektronikçiyiz” diyor.

İnşaat sektörünün gelişmesi, yüksek kaliteye talebi arttırıyor!

WIN fuarında yeniliklerini sergilemeye hazırlanan Na-De Elektronik Genel Müdürü Haldun Özçelik, "İnşaat sektörünün gelişmesi, yüksek kaliteye talebi arttırıyor” şeklinde ifadelerde bulundu.

Elektrik-elektronik sektöründen 4 ayda 4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği'nden ( TET ) yapılan açıklamaya göre, Elektrik-elektronik sektörünün, bu yılın ilk 4 ayında 4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiği belirtildi.

Elektrik-elektronik sektöründen ilk çeyrekte 3 milyar dolarlık ihracat!

Elektrik-elektronik sektörünün ihracatı, 2014 yılının ilk çeyreğinde 2 milyar 947 milyon dolara ulaştı. Sektör, mart ayında yüzde 16,5 artışla 1 milyar 79 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Türk beyaz eşya sektörünün ocak-şubat dönemi ihracatı 519 milyon 637 bin dolar!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-şubat döneminde 499 milyon 414 bin dolar olan sektör ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 4 artarak 519 milyon 637 bin dolara ulaştı.

Tet aydınlatma sektörünün aktörlerini bir araya getirdi!

İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET), Aydınlatma, Pano, Anahtar - Priz alt gruplarında yer alan firmaların katıldığı toplantıda sektörü masaya yatırdı...

Mehmet Şimşek: İnşaat sektörünü yakından takip ediyoruz!

Mehmet Şimşek: Kayıt dışılığın yoğun olduğu inşaat sektöründeki aktörlerin faaliyetlerini elektronik sistemler ile yakından izliyoruz

Reklamcılık sektörü inşaattan umutlu!

Reklamcılık sektörü, geçen yıl kriz yüzünden talebin ertelendiği otomotiv, inşaat, elektronik eşya sektörlerinden çok umutlu

İMSAD: İnşaat sektörü teşviki hak ediyor'

İMSAD üyesi olan yirmi sektör derneği hükümetten 100 milyar dolarlık ihracat hedefi için destek istedi

elektronik sektörü Haberi

elektronik sektörü

Türkiye’nin önde gelen elektronik ve beyaz eşya perakende devi DARTY, tablet PC satışlarında önemli artış yakaladı. DARTY, 2012’nin ilk yarısında tablet satışlarında 5 kat büyüme kaydetti. Son dönemin yükselen trendi olan tablet bilgisayar satışları DARTY’de sektör normallerinin üzerinde seyrediyor. DARTY bu yıl toplamda 35 bin adet tablet bilgisayar satmayı hedefliyor. 


Yaza girerken elektronik ve perakende sektörünün webde ilk tablet bilgisayar mağazasını faaliyete geçirerek başarılı bir atak yapan DARTY’nin tablet bilgisayar satışlarının artmasında darty.com.tr’de yeni açılan online tablet mağazasının önemli derecede etkisi bulunuyor. Tüketicilerin tablet bilgisayarlara olan ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirten DARTY yetkilileri, daha iyi hizmet sunabilmek için DARTY mağazalarında özel tablet bilgisayar stantları kurulduğunu ifade etti. Sadece gazete okumak için bile tablet bilgisayar satın alan tüketicilerin sayısının çok fazla olduğunu...