16 / 06 / 2024

Elektronik ürün ihracatında en çok satılan ürün ne

Elektronik ürün ihracatında en çok satılan ürün ne

Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) verilerine göre geçen yılın ocak-haziran döneminde 1 milyar 465 milyon 675 bin dolar olan elektronik ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 18 artarak 1 milyar 732 milyon 580 bin dolara ulaştı.

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Evlerin vazgeçilmez ürünü... Markete gittiğinizde sepete ilk onu koyun. Zam üstüne zam gelecek

Evlerin vazgeçilmez ürünü olarak bilinen bir ürün hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Vatandaşların mümkün oldukça bu ürünü evlerinde bulundurmaları tavsiye edildi. Çünkü zam üzerine zam gelecek.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Simfer 4552 çift camlı 45 lt beyaz midi fırın ne kadara satılıyor özellikleri neler? 18 Mart 2023 fiyat listesi 

Evlenecekler ve ya evini yenileyecekler, Simfer 4552 Yoğurt Yapma Fonksiyonlu Camlı Kapak Turbo Beyaz 45 Lt Midi Fırın hakkında merak ettiğiniz ne varsa hepsi bu haberde. İşte detaylar..

Profilo FRMA126B Beyaz Cam Ankastre Fırın ne kadara satılıyor, özellikleri neler? 17 Mart 2023 fiyat listesi

Evlenecekler ve ya evini yenileyecekler sizin için Profilo FRMA126B Beyaz Cam Ankastre Fırını araştırdık. İşte ürün hakkında merak ettikleriniz.

Siemens iQ300 Ankastre Fırın ne kadara satılıyor? Özellikleri neler? İşte Siemens 15 Mart 2023 fiyat listesi

Ankastre fırın arayışında olanlar sizin için Siemens iQ300 Ankastre Fırın'ın 60 x 60 cm ne kadara satıldığını ve özelliklerinin neler olduğunu araştırdık. İşte detaylar..

Dijitsu Md10 20 Lt Mikrodalga Fırın'da yüzde 12 indirim fırsatı! İşte Dijitsu 13 Mart 2023 fiyat listesi

Mikrodalga fırın arayışında olanlar Dijitsu MD10 20 lt Dokunmatik Mikrodalga Fırını'na indirimle sahip olabilirsiniz. İşte Dijutsu 13 Mart 2023 fiyat listesi

Beko Ocaklı Fırın 8.889 TL! Özellikleri neler ? En ucuza nerden alınır ? İşte 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfağımda hem ocağım hemde fırınım olsun diyenler ev hanımları dikkat bu haber sizi yakından ilgilendiriyor! Beko yenilikçi teknoloji ile tasarlanmış hem ocak hemde fırın olan ürününü müşterilerinin beğenisine sunuyor. İşte ürün hakkında merak edilenler ve fiyat listesi

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Fırın fiyatında inanılmaz indirim! Okuyunca inanmayacaksınız! İhtiyacı olmayan bile alacak!

Türkiye’de dar gelirli vatandaşlar, hemen her ürünün en ucuzunu bulmak için oldukça fazla zaman harcıyor. Biz de geliri sabit olan ancak enflasyon karşısında hiç olmazsa satın alırken parasını korumak isteyen vatandaşlar için bu kez fırınlarla ilgili bir araştırma yaptık.

Elektronik ürün ihracatında en çok satılan ürün ne Haberi

Elektronik ürün ihracatında en çok satılan ürün ne


Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-haziran döneminde 1 milyar 465 milyon 675 bin dolar olan elektronik ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 18 artarak 1 milyar 732 milyon 580 bin dolara ulaştı.  


Bu dönemde sektör ihracatının yüzde 48'ini karşılayan televizyon alıcıları, en fazla dış gelir sağlayan ürün grubu oldu. Bu ürün grubundaki dış satım, geçen yıla göre yüzde 19 arttı.  


Televizyon alıcılarını 132 milyon 787 bin dolarla ölçü cihaz ve aletleri, 126 milyon 652 bin dolarla küçük ev aletleri, 96 milyon 685 bin dolarla tıbbi alet ve cihazlar, 73 milyon 884 bin dolarla bilgisayar ve bunlara ait birimler izledi.  


En fazla ihracat Almanya'ya 


Yılın ilk yarısında sektörün en fazla dış satım gerçekleştirdiği...