15 / 05 / 2024

elmalıda şehir ormanı

elmalıda şehir ormanı

İstanbul'un en önemli aktivite ve yeşil alanlarından biri olarak planlanan Elmalı Şehir Ormanı projesi için ilk somut adım atılıyor. Projenin ihalesi 8 Ekim'de gerçekleşecek...

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız." ifadesini kullandı.

Elmalı Belediyesi'nden Antalya'da ticari alan imarlı arsa hissesi!

Antalya İli Elmalı Belediye Başkanlığı, Antalya Elmalı'da yer alan ticari alan imarlı arsa hissesi satacak. Satış ihalesi 4 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

San Francisco'da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da evsizlik oranı gittikçe artıyor. Evsizler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaşması da şehir sakinleri arasında tedirginliğe neden oluyor. 

İstanbul’da şehir hatları yaz tarifesi başladı! Yeni tarifeye bakmadan yola çıkmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri arasında yer alan Şehir Hatları’nın kış tarifesi sona erdi. 19 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında uygulanacak yaz tarifesinde günlük ortalama sefer sayısı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 32 oranında artırıldı.

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

İstanbul'da ikamet edenler dikkat! Bu haber 1.5 milyon evi ilgilendiriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da şehir içi olmak züeere 1,5 milyon riskli konutu, Anadolu ve Avrupa yakasında tespit ettikleri 2 rezerv bölgeye taşıyacaklarını söyledi.

O ilde 960 bin TL'den başlayan fiyatlarla konut imarlı 7 arsa satılıyor!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Ula Esentepe ve Elmalı'da bulunan 7 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar ve merak edilen fiyatlar...

Muğla'da konut imarlı 7 arsa satılacak! Arsa alacaklar dikkat!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Ula Esentepe ve Elmalı'da yer alan 7 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 12 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Alanya Belediyesi 75 hektarlık macera parkını kiraya verecek! Yıllık kira bedeline çok şaşıracaksınız!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Asmaca Mahallesi Alanya Şehir Ormanı'nda yer alan Macera Parkı'nı kiraya verecek. Söz konusu ihale 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbulkart fiyatları ne kadar? Öğrenci abonman ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Bu yıl içinde akaryakıta gelen peş peşe zamlarla beraber en çok zam yapılan alan ulaşım oldu! Peki, İstanbul'da şehir içi ulaşım ücretleri ne kadar? Öğrenci aboman ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Ulaşımda zam yağmuru dinmedi! İşte 26 Nisan 2022 güncellenen Ankara ve İstanbul ulaşım fiyat listesi...

Bu sene içerisinde akaryakıta gelen zamlarla birlikte en çok zam yapılan alan ulaşım oldu! Taksi, otobüs, metro, minibüs, Marmaray... Peki, İstanbul ve Ankara'da şehir içi ulaşım ücretleri ne kadar? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

Antalya Aksu'da tesis yapımı ve işletilmesi ihalesi!

Antalya Aksu Belediyesi tarafından, Güzelyurt Şehir Ormanı Mesire Alanına, Sssyal, Kültürel ve sportif projelerin yapımı ve 24 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek. Tahmin edilen bedel (ilk yıl kira bedeli) 750 bin TL olarak belirlendi. 

Ankara'da şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler TBMM'de!

Ankara'da açılan ve açılması planlanan şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

elmalıda şehir ormanı Haberi

elmalıda şehir ormanı


İstanbul'un en önemli aktivite ve yeşil alanlarından biri olarak planlanan Elmalı Şehir Ormanı projesi için ilk somut adım atılıyor. Devlet Su İşleri tarafından 8 Ekim'de yapılacak ihaleyle, bölgeye 8 milyon metrekarelik park alanı kazandırılacak. Türkiye'nin 7 bölgesi ve 81 ilinden esinlenerek hazırlanan ormanda 7 mesire alanı, restoranlar, kafeler, sergi alanları, mescitler, çeşmeler, spor alanları ve sosyal tesisler yer alacak. Yöresel etkinlik ve şölenler için kullanılacak alanda bulunan yöresel market ve pazarlarda ise organik ürünler satılacak. 


Zeynel...