10 / 05 / 2024

İstanbul'da ikamet edenler dikkat! Bu haber 1.5 milyon evi ilgilendiriyor

İstanbul'da ikamet edenler dikkat! Bu haber 1.5 milyon evi ilgilendiriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da şehir içi olmak züeere 1,5 milyon riskli konutu, Anadolu ve Avrupa yakasında tespit ettikleri 2 rezerv bölgeye taşıyacaklarını söyledi.



Riskli konut terimi, genellikle deprem, sel, heyelan, su baskını gibi doğal afetlerin olası olduğu bölgelerde bulunan ve bu sebeple deprem, sel vb. afetlere karşı daha yüksek risk taşıyan konutları ifade eder. Bu tür konutlar, afetlere karşı daha az dayanıklı malzemelerle yapılmış,  yeterli yapısal güçlendirme yapılmamış veya afet sonrasında yıkılma veya hasar alma ihtimali daha yüksek olan yapılar olabilir. Bu nedenle,
 bu tür konutlar daha yüksek sigorta primleri gerektirebilir ve afet durumunda daha büyük kayıplara neden olabilir.


"Yeni Hatay'ı kültürel dokusuyla birlikte ayağa kaldıracağız"

Zarara uğrayan tarihi ve kültürel yapıların dönüşümünün Kültür ve Turizm Bakanlığı vesilesi ile yapılacağını öyleyen Kurum, "Tüm şehri, yeni Hatay'ı kültürel dokusuyla beraber ayağa kaldıracağız." dedi.

Kurum, tüm elzele bölgelerinde hasar görmese de yeni yapılacak dizaynla kentsel dönüşüm proje alanı içine alınması gereken binaları şehrin gereksinimi doğrultusunda 

İstanbul da ikamet edenler dikkat! Bu haber 1.5 milyon evi ilgilendiriyor
projeye dahil edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin zelzele ülkesi olduğuna, bugüne kadar 140 bin vatandaşın zelzelelerde kaybedildiğine dikkat yoğunlaştıran Kurum, "Aynı kayıpların bir daha yaşanmaması için, seferberlik mantğıyla kentsel dönüşüm sürecini yürütmek mecburiyetindeyiz. Kararlılığımızı hepimiz elini taşın altına koyarak yürütmek durumundayız." diye konuştu.

 


Geri Dön