06 / 07 / 2024

emekli aile yardımı verilecek mi

emekli aile yardımı verilecek mi

Mart’ta KPDK toplantısının, Ağustos’ta da toplu sözleşmenin düzenlenecek olması, memurlar kadar emeklileri de umutlandırdı. Aile yardımı, intibak, yaşı bekleyenlere sağlık hizmeti, ücretsiz ulaşım ve indirimli tatil taleplerinde karar bekleniyor.

Kira yardımının kesilmesine depremzedelerden tepki: Ya evi boşaltacağız ya da ev birleştireceğiz!

AFAD’ın depremzedelere kira yardımını kesmesine Hataylı depremzedelerden tepki geldi. Depremzedeler "Asgari ücretle nasıl kira ödeyeceğiz? Ya konutu boşaltacağız ya da aile ile ev birleştireceğiz" dedi. İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 2024 Sosyal yardımlaşma nakdi yardımı ne kadar?

Sosyal yardımlaşma nakdi yardım, Aile Destek Programı doğrultusunda  hayata geçirilmiştir. Ülkemizde yaşayan ve yardıma muhtaç olan kişiler, devlet tarafından sunulan farklı sosyal yardımlardan yararlanabiliyor.

Evde Bakım Yardımı ödemeleri banka hesaplarına yatırıldı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacı ile bu ay toplam 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını duyurdu.

Türkiye'de 5 milyon aile sosyal yardım alıyor! 5 haneden biri sosyal yardımdan faydalanıyor...

Türkiye'de 2017'de 3.2 milyon hane sosyal yardımlardan faydalanırken bu sayı 2023’te 4,99 milyona kadar ulaştı. Buna göre 5 haneden birinin sosyal yardım aldığı kaydedildi.

Evde Bakım Yardımı bekleyenlere Mart 2024 müjdesi! Paralar hesaplara peyderpey yatırılmaya başlandı!

Evde Bakım Yardımı bekleyen vatandaşlara Mart 2024 müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını müjdeledi.

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Seçim öncesi seyyanen zam olasılıkları emeklilerin hala gündemindeyken, maaşı 10 bin TL ve daha az olan vatandaşlar için yeni bir formül gündeme geldi. Emekli kartı ile foğalgaz, elektrik ve gıda yardımı yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı 2024 yılı sosyal yardım programını açıkladı! İşte kalem kalem o destek ödemeleri!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merakla beklenen 2024 yılı yardım programını da açıkladı. İşte kalem kalem o destek ödemeleri...

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Emeklilere kira yardımı yapılacak mı? Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

​​​​​​​Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım için çağrı yaptı. Ergün, "Hükümetten talebimiz, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım yapmasıdır. Aksi halde emekliler zorlu kış koşullarında büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır” dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

Kış seferberliği kapsamında, Bakanlık Belediyeler Kaymakamlık SYDV 7.500 TL maddi yardım başvurusu başladığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Evde bakım maaşında Kasım müjdesi geldi! Bakan Göktaş duyurdu: 5 bin 97 TL'lik evde bakım yardımı hesaplara yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kasım ayına ilişkin evde bakım yardımının hesaplara yatmaya başladığını açıkladı. Peki evde bakım maaşı nasıl sorgulanır? İşte ayrıntılar...

Bakan müjdeyi verdi! Evde bakım yardımı maaşları yatmaya başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan evde bakım yardımı maaşları ile ilgili açıklama geldi. Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemeleri yapıldı.

emekli aile yardımı verilecek mi Haberi

emekli aile yardımı verilecek mi

Milyonlarca emeklinin gözü Mart'ta toplanılacağı düşünülen Kamu Personeli Danışma Kurulu'na (KPDK) ve Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşmeye döndü. 

Takvim'de yer alan habere göre; bu buluşmalarda hem memurların hem de memur emeklilerinin sosyal ve mali haklarında yapılacak iyileştirmeler masaya yatırılacak.

Emeklilere yönelik özellikle 5 talebin bu toplantılara taşınması planlanıyor. 

İŞTE TALEPLER

● Emeklilere de aile yardımı verilsin.

● Emekli kamu görevlileri, yaş sınır olmaksızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılsın.

● Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkının giderilsin.

● Emekli memurlar, kamu tesislerinden yüzde 50 indirimli yararlansın.

● Emekli aylığı bağlanabilmesi için gerekli olan koşulları yaş koşulu dışında sağlayarak kendi isteği ile görevinden ayrılanlar GSS'den yararlandırılsın.

EŞ İÇİN 376 TL ÇOCUĞA 42,45 TL

Halen memurlara çalışmayan eş için 376,83 lira aile yardımı ödeme...