25 / 07 / 2024

Emekli sigortalı çalışırsa ne olur

Emekli sigortalı çalışırsa ne olur

Emekli olan ve yeniden çalışmak isteyen kişiler, Emekli sigortalı çalışırsa ne olur? sorusuna yanıt aramaktadır. İşte merak edilenler!

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

Akaryakıt zammı, memur ve emeklilerin maaşlarını etkileyecek! Dar gelirlinin cebine daha az para girecek!

Akaryakıt zammı, emekli ve çalışanın aleyhine olacak şekilde 5 gün bekletip uygulamaya alındı. TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir maaş zamlarının az da olsa olumsuz etkileneceğine dikkat çekti. 

Asgari ücretten emekli olan ne kadar emekli maaşı alır?

Ülkemizde birçok vatandaş asgari ücret karşılığında çalışıyor. Bu durum karşısında vatandaşların ödenen primlerinin asgari ücretten ödenmesine neden olmaktadır. Buna göre, asgariden ödenen primler ile 2024 yılında ne kadar emekli maaşı alınır?

2000 yılından sonra sigortalı olanlar ne zaman emekli olabilir?

2000 senesi ve sonrasında işe başlayan, sigortalı olan vatandaşlar için ne zaman emekli olacaklarını bilmeleri de çok önemlidir. Buna göre, kademeli emeklilikten bahsedecek, ne zaman emekli olabilecekleri merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Başvuran emekli anında 12 bin TL alıyor! Emekliler bu aya özel fırsatı kaçırmayın: İşte TEB emekli promosyon 2024...

Milyonlarca emekli bankaların promosyon rakamlarını araştırıyor. Emeklilerin promosyon konusunda en çok merak ettiği bankalar arasında TEB yer alıyor. Peki TEB emekli promosyon 2024 ne kadar? İşte TEB emekli promosyon 2024....

Emeklilere bu ay kesin 18 bin lira yatacak! Başvuran anında maaşa ek alıyor: Yapı Kredi emekli promosyon!

Maaşını üç yıl süreyle istedikleri bankaya taşıyan emeklilere, aldıkları aylığa göre nakit promosyon ödeniyor. En çok merak edilen bankalar arasında Yapı Kredi yer alıyor. Peki Yapı Kredi emekli promosyon ne kadar?

Bu yıl çalışmaya başlayanlar dikkat! 2024’te işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

Bu sene yüz binlerce genç ilk defa çalışmaya başlayacak. Peki bu yıl işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

Emekli olursam ne kadar maaş alırım? Emekli olacaklar dikkat! Ne kadar emekli maaşı alırım hesaplama 2024!

Emekli olacak vatandaşlar için maaş hesaplama sistemleri açıklandı. İşte emekli maaş hesaplama sistemleri...

Ev hanımlarına yönelik emeklilik şartları neler? İsteğe bağlı emeklilik şartları...

İsteğe bağlı sigorta ile ev hanımları emekli olabilirken, yapılacak olan düzenleme kapsamında ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan düzenleme yapılacağını ve üçte bir prim desteği verileceğini duyurdu.

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024! Emekliler şimdi bu tabloya bakın!

Emekli olmaya yakınlaşan binlerce vatandaş, 'Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024' gibi konuları merakla araştırıyor. İşte Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024...

Asgari ücretli resmi tatilerde çalışırsa ek ödeme alacak! 1 defaya mahsus verilecek olan ikramiye ne kadar? 

Sene sonuna kadar resmi tatil günlerinde çalışanların ek ödeme alacakları kaydedildi. Bu karar  kapsamında, işverenler çalışanlarına her resmi tatil günü için bir günlük ek ödeme gerçekleştirecekler.  Fakat, tatil günleri hafta tatiline denk geldiğinde, bu ödeme miktarları daha da artmış olacak.

Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama 2024!

Yeni emekli olacak milyonlarca kişi sık sık 'Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama 2024! 

Emekli sigortalı çalışırsa ne olur Haberi

Emekli sigortalı çalışırsa ne olur

Emekli sigortalı çalışırsa ne olur? sorusu emekli olduktan sonra yeniden çalışma hayatına atılmayı düşünen kişilerce sorulmaktadır. Pek çok emekli, belli şartları yerine getirdikten sonra emekli olmaktadır. Peki emekli olduktan sonra çalışabilir mi, Emekli sigortalı çalışırsa ne olur?

İşte merak edilip sorulan soruların yanıtları…

EMEKLİ SİGORTALI ÇALIŞIRSA NE OLUR?

Maaşta kesinti nasıl yapılır? sorusu da çok sık sorulan sorular arasındadır. Sorunun yanıtına gelirsek de maaşta kesinti emeklinin tercihine göre değişmektedir. 4A’lı yani SGK’lı çalışanın tercih edebileceği 2 seçeneği bulunuyor: İlki aylığı kestirerek çalışmaya devam etmek. Bu durumda kişi normal sigortalı gibi çalışabilir. Emekli olacağında çalışmaya başlamadan hemen önce alınan maaş, çalışılan dönemin primlerine göre güncelleniyor. Emeklilikten sonraki çalışmalar maaşa ekleniyor. Başka bir deyişle prime esas kazanç yüksek ise maaş da artmaktadır.  Aksi...