29 / 04 / 2024

Emin Taha

Emin Taha

Irak’ta iş yapan Türk müteahhitler bir yılı aşkın süredir ödeme alamıyor. Türk müteahhitlerin alacağının 700 milyon doları bulduğu belirtiliyor. Türkiye Müteahhitler Birliği “Türkiye, Irak’a borç versin” diyecek.

Türk müteahhitler Bağdat yolunda!

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih’in Türkiye ziyaretinin ardından Türk iş heyeti Bağdat’a giderek temaslarda bulunacak. Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Emin Taha, “Irak’ın yeniden inşası ve imarı için bu bölgelere el atmak gerekiyor” diye konuştu. 

Konut satışı vizeden dolayı kötü etkilenebilir!

10 gün önce başlayan Irak’a vize uygulamasının ihracatı daha da azaltacağına dikkat çeken Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Emin Taha’dan hem kamu bankalarına ek kaynak sağlayacak hem de ticaretteki daralmayı önleyecek bir öneri geldi.

1965 yılında Beyazıt - Eminönü yolunun açılmasına başlanacakmış!

1965 yılında, trafik tıkanıklığını halletmek üzere, Beyazıt - Eminönü yolunun açılmasına başlanacakmış. Belediye, Beyazıt Meydanı ile Eminönü'nü birbirine bağlayacak yol için bütçesine 1 milyon liralık tahsisat koymuş.

Mehmet Emin Birpınar: Yapılar sebebi ile 35 bin insanın hayatı tehlikede!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar,muhtemel bir depremde İstanbul'daki yapıların yüzde 67'sinin yıkılabileceğini, bu yapıların acilen yenilenmesine çalışıldığını söyledi.

Eminevim Emin Enerji olarak güneş enerjisi santrali kuracak!

Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Fikirtepe'deki dönüşüm sürecine bölgede şubeler açarak giriş yaptıklarını söyledi. Üstün, Emin enerji olarak güneş enerjisiyle de ilgileniyoruz" dedi...

1963 yılında Eminönü Meydanı'na Emlak Kredi Bankası sahip çıkmış!

1963 yılında, Eminönü Meydanı'nda otobüs duraklarının bulunduğu yere Emlak Kredi Bankası sahip çıkmış, saha için 7 milyon lira istemiş. Belediye ise durakların bulunduğu yerin yola ait olduğunu iddia etmiş.

1963 yılında Eminönü - Bebek troleybüs seferleri başlamış!

1963 yılında kuruluşu tamamlanan Eminönü - Bebek troleybüs hattının açılışı törenle yapılacakmış. Hattın uzunluğu 9 bin 700 metreymiş ve şehirde troleybüs hattının uzunluğu ise 48 bin 310 metreymiş.

Emin Hitay’dan iş dünyasına Endonezya’ya yatırım çağrısı!

Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, özellikle altyapı ve enerji yatırımlarına ihtiyaç duyan Endonezya’nın sahip olduğu potansiyelin, iş adamlarına önemli başarıların kapılarını açabileceğini söyledi.

Osmangazi'de emin adımlarla kentsel dönüşüm!

Osmangazi'de emin adımlarla kentsel dönüşüm yapılıyor. Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, kentsel dönüşümde son aşamaya geldiklerini ifade ederek, "Bugün Osmangazi Belediye Meclisi ikinci toplantısını yapıyor.

Taha Buğra İnşaat Turizm Madencilik Enerji İhracat İthalat Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Taha Buğra İnşaat Turizm Madencilik Enerji İhracat İthalat Pazarlama Anonim Şirketi, Hüseyin Yazıcı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 2 milyon 500 bin TL'lik sermaye ile 11 Kasım'da kuruldu.

1959 yılında Eminönü ve Beyazıt arasında yol yapılacakmış!

1959 yılında İstanbul'da iki büyük yol projesinden biri Eminönü - Beyazıt arasında tatbik edilecekmiş. Yapılacak yol İmar Bakanlığı tarafından onaylanmış. Açılacak yolun sağında ve solunda 20'şer metre derinlikte istimlak yapılacakmış.

Serkan Emin: Enerji kimlik belgeleri ile binalar hızla kimliklerine kavuşuyor!

Enerji kimlik belgeleri ile binalar hızla kimliklerine kavuşuyor. BES Enerji ortaklarından Serkan Emin, toplam 8 milyondan fazla bina olmasına rağmen, Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısının 220 bini geçmediğine dikkat çekti.

1957 yılında Eminönü'nde dinamitle bina yıkmışlar!

1957 yılında ilk defa Boğaziçi Lisesi binasında dinamitle yıkma işi tecrübe edilmiş. Eminönü'ndeki Maksudiye Hanı ile Buzhane binası ve bir bankaya ait depo dinamitle yıkılacakmış. İkinci haberde hanın patlatışı yer almaktadır.

Emin Taha Haberi

Emin Taha


Irak’ta iş yapan Türk müteahhitler bir yılı aşkın süredir ödeme alamıyor. Türk müteahhitlerin alacağının 700 milyon doları bulduğu belirtiliyor. Sorunların çözümü için Ekonomi Bakanlığı’na ziyarette bulunacak Türkiye Müteahhitler Birliği “Türkiye, Irak’a borç versin” diyecek. Irak Kürdistan Bölgesi’nde iş yapan şirketler ise Türkiye’nin petrol almasını, ödemelerin ise Türk müteahhitlere yapmasını öneriyor.


IRAK Hükümeti’nden ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden ödemelerini alamayan Türk müteahhitler zor durumda. Petrol fiyatlarındaki düşüş, petrol çıkarımında yaşanan zorluklar ile terör olaylarının Irak bütçesine ciddi oranda zarar verdiği, bu nedenle ülkede iş yapan şirketlerin hak edişlerinin ödenemediği belirtiliyor. 1 yıldır süren sorunda çözüm beklendiğini belirten Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk şirketlerin yaklaşık 700 milyon dolar alacaklarını olduğunu ifade etti. Birlik adına hükümetle görüşmeler yapıldığını ancak henüz...