02 / 05 / 2024

Eminönü yayalaştırma projesi

Eminönü yayalaştırma projesi

Başkan Mustafa Demir, " Bizim hedefimiz Eminönü’nün hepsini yayalaştırmak. Mesela Gedikpaşa’yı Buenos Aires’e çevireceğiz. Çünkü Sultanahmet Meydanı’na otobüs gelip park ediyor. Buna da kimse ‘Dur’ demiyor. " dedi.

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yolları gündemden bir türlü düşmüyor. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’nı bakanlığın yapacağını açıklayan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yollarının açılışa yetişeceğini söylüyor.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak!

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin güzergahında yer alan  Başakşehir-Kayaşehir metro hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak!

Bugünkü 31087 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kocaeli'deki 'Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yollarını Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yollarının bakanlık tarafından yapılacağını açıkladı.

Niğde Pınarcık Köyü'nün tapulaştırma projesi mecliste!

Niğde'nin Merkez ilçesinde bulunan Pınarcık köyünün tapulaştırma projesi ile otoyol istimlak bedelinin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

31050 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Bursa'daki "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı"nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak.

Tarihi Cevizli Tütün Araştırma Enstitüsü hakimevi oluyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin bahçesinde yer alan tarihi "Cevizli Tütün Araştırma Enstitüsü" binası Hakimevi oluyor. Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı hazırlattığı proje ile binanın çok yönlü sosyal tesis olarak kullanılması için harekete geçti...

Kamulaştırma bedelinde ÜFE hesabı!

Kamulaştırmalarda yeni dönem başlıyor. Artık vatandaşların kamulaştırma bedelleri amacıyla açtığı davalarda arazinin sonradan kazandığı değere bakılmayacak, ÜFE'ye göre değer artışı yapılıp ödenecek.

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak!

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Eminönü yayalaştırma projesi Haberi

Eminönü yayalaştırma projesi

Fatih'i yaşanılabilir bir ilçe haline getiren AK Partili Başkan Mustafa Demir, “Teknoloji, restorasyon, yeşil alanlar, eğitim ve kültür, spor; aklınıza gelebilecek her konuda büyük değişim var” diyor. Şehri imar ederken, o şehirde yaşayanların kalbini kazanmaya önem veriyor. “Tek derdimiz halkımızın memnuniyeti“ diyen Başkan Demir'in üç kriteri var: Çalışkanlık, ulaşılabilirlik ve güvenilirlik.


Göreve geldiğiniz günden bu yana sürekli ‘yaşanabilir bir Fatih’ dediniz. Hedefinize ulaştınız mı?

2004’te belediye başkanı olduğumda etrafı surlarla çevrili, yapılaşması bitmiş, problemli, yeşil alan üretemez bir Fatih vardı. Biz ‘yaşanılabilir bir kent’ diye yola çıktık. Sosyal, kültürel, ekonomik alt yapıyı oluşturduk ve burayı tercih edilen bir ilçe haline getirdik. Hayallerimizin de ötesinde bir Fatih inşa ettik.


‘EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ’’

İlçe olarak eğitimde ne durumdasınız? 

Bir topluma hizmet etmenin en pratik yolu çocukların eğitimine...